dijous, 29 de novembre del 2007

Sobre el Camp de Tir de Malgrat de Mar 28/11/07

Ahir es va incloure un article enllaçant amb una denúncia referida al camp de tir de Malgrat de Mar sobre el riu Tordera...

http://natura-tordera.blogspot.com/2007/11/que-pasada-espacio-natural-no-protegido.html


La denúncia ha arribat a l’Agència Catalana de l’Aigua i comunica una sèrie d’observacions...

Que el camp de tir està sota control no tan sols de la mateixa ACA, també dels cossos de seguretat competents.

Que es te constància de la seva irregularitat i es busca una sortida per aquesta activitat perquè deixi la seva actual ubicació el més aviat possible.

Que es controla la retirada dels residus, cartutxos i plats trencants de manera periòdica (es mostren fotografies i jo mateix l’he observat en més d’una ocasió). Això no vol dir que sempre quedi alguna cosa però ni molt menys com anys enrera.

Sobre l’ús de plom (contaminant i recentment prohibit a tots els espais XN2000) que s’aboca al riu en forma de perdigons, que és un fet conegut però ni molt menys en les quantitats que s’expressen a la denúncia. Es comenta l’ús d’altre tipus de munició (acer) però també la dificultat que representa que no totes les armes accepten aquest tipus de munició.

Que abans de tancar l’activitat s’ha de disposar d’una sortida per a la seva pràctica a altre lloc, i així evitar situacions descontrolades per part dels afeccionats.

Que efectivament és una activitat no legalitzable a la seva actual ubicació i que s’està a sobre per solucionar el problema.

(...)

Caldrà esperar, doncs, a la voluntat política de tots els ajuntament implicats per solucionar definitivament aquesta problemàtica que s’arrossega des de fa molts anys.

Cal recordar que actualment hi ha dues instal·lacions d’aquest tipus al riu Tordera, el camp de Malgrat de Mar, i altre a l’illa del riu Tordera al municipi de Tordera. En aquest cas, el regidor de Medi Ambient de Tordera ja va comunicar fa unes setmanes que s’està buscant una altre ubicació perquè des de l’ajuntament són coneixedors de la seva incompatibilitat amb els valors naturals del braç esquerre del riu Tordera, un espai protegit i actualment en procés de restauració amb finançament de l’ACA.
Podeu trobar informació sobre aquesta restauració ambiental aquí...

http://natura-tordera.blogspot.com/2007/10/restauraci-del-bra-esquerre-del-riu.html
.


Camp de tir de Tordera (illa de riu/braç esquerre)
.

Si voleu llegir notícies anteriors sobre el camp de tir de Malgrat de Mar...

L'Ajuntament de Blanes tallarà la llum al camp de tir de Malgrat perquè contamina 15/12/05

Un camp de tir nou a Lloret 15/12/05

L'antic abocador de Lloret es podria convertir en un heliport 8/11/06

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hay cosas que no puedo entender, se lucha contra el cambio climatico, por proteger la naturaleza, rios,,,,, se hacen muchas leyes y muchas otras mas, la gente denuncia, los pueblos denuncian,,,, pero nadie hace nada y pasan los años y mas años y cuando ya esta perdido totalmente biene otro politico se pone una medalla y dice esto lo arreglo yo y de nuevo a pasar los años. ¿ y las leyes ? para que. Como este campo de tiro " ilegal " lleva toda la vida, pues que mas da por unos cuantos años mas, llenando de plomo y basura el rio " Protegido " pues nada que continuen sacando nuevas leyes, para que continuen pasando los años.