Com a novetat un xarxet (Anas crecca) femella amagat entre el canyís.
Amb l’onatge a augmentat l’aigua a la llacuna, continuen els dos bernats pescaires (Ardea cinerea), dos martinets blanc (Egretta garzetta), un blauet (Alcedo atthis), ànecs collverd (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus), cueretes blanques (Motacilla alba), garses (Pica pica), cargolets (Troglodytes troglodytes), un tallarol capnegre (Sylvia melanocephala), etc...
.
.El xarxet (Anas crecca)
.
Seqüència d'una de les moltes empaitades d'un dels bernats a l'altre...
.
..
Als camps de conreu de Malgrat, curiosa imatge d’un aligot comú (Buteo buteo) fent fora a un xoriguer comú (Falco tinnunculus) d’un pal elèctric per, tot seguit, el xoriguer fer fora a l’aligot. També un parell de mussols comuns (Athene noctua) sobre les teulades d’un parell de barraques.
Pel que fa a la costa...
Ja s’ha perdut tota la sorra davant dels transformadors de la dessaladora i ja s’ha instal·lat la tanca del càmping...
. .
Pel que fa a les perforacions de la banda de Blanes...
Ja s’ha començat a bombejar aigua de l’aqüïfer al mar...
.
.
Aquestes obres de perforació són de sondeig per part de l’ACA per comprobar la viabilitat i la capacitat de l’aqüífer per poder traslladar els transformadors i fer uns pous de captació verticals que no causis tants problemes i avaries com els actuals (comentaris del cap d’obra).
S’han fet tres pous de control i un altre de bombeig, el qual estarà 5 mesos ininterrompudament bombejant aigua salina de l’aqüífer al mar, a mena de circuit tancat, i per comprovar la resposta d’aquest.
Unes obres que s’han fet sense tenir en compte que es tracta d’un espai natural, que tal i com diu el cap d’obra... no s’ha previst res en aquest sentit, i amb un motor funcionant dia i nit a toca del bosc de ribera on, ves per on... “hi havia un dormidor”.
Evidentment que fa falta solucionar el problema de l’aigua... no serè jo qui digui el contrari... però no deixa de ser curiós que l’ACA, la mateixa Agència Catalana de l’Aigua que impulsa un procés participatiu per, entre altres coses, millorar l’entorn natural del riu (PEF, DMA, etc, etc, etc...), sigui la principal causant del deteriorament natural i ambiental d’un espai natural com aquest des de fa ja uns anys... primer fent malbé la riba de Blanes i la pineda litoral per instalar la dessaladora, transformadors i canonades a corre-cuita, desprès fent dragues davant mateix de la desembocadura per protegir unes instal·lacions mal ubicades i fent obres a la riba de Malgrat sense cura amb l’entorn, i... ens hem de preparar per la reubicació dels transformadors, canonades i pous de captació a l’altre riba amb més destrosses?
Deunido!!!
1 comentari:
Per un cop em sembla que, tot i els problemes que poden ocasionar a la fauna durant aquest periode hauríem de donar un vot de confiança a l'ACA. Vam demanar que fossin curosos amb les obres que realitzarien i els danys que podien ocasionar i l'únic que puc dir és que, amb petits problemes, els responsables de l'actuació han demostrat molta sensibilitat sobre el lloc on treballen (encara que, repeteixo, entenc la teva preocupació). L'estudi ha de determinar la conveniència de traslladar tota la construcció de pous de la segona fase fora de l'àmbit del delta. Cal recordar que el document que hi ha sobre la taula parla de construir els pous ben bé al delta, tal i com van fer per la banda de Blanes. A resultes de l'experiència que els hi ha donat els volen retirar de la zona. Crec que és un bon camí. Rectificar és de savis. Tot i que estic d'acord amb tu que ja s'hi ha fet prous disbarats a la zona.
Marc
Publica un comentari a l'entrada