dimarts, 24 de juny del 2008

Més caixes niu a Tordera amb xots (Otus scops) 24/6/08. José Moreno

Avui en José Moreno ha vist, en control a caixes niu...

1 amb xot (Otus scops) amb 3 ous a la carretera de Vallmanya (Tordera)

1 amb xot (Otus scops) covant un nombre indeterminat d’ous a Can Torrent (Tordera)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradaria molt poder fotografiar xots, i veig que esteu veient molt exemplars. Podria trobar el niu?

Anònim ha dit...

Hola,

Els xots que estem veient són els que hi ha a caixes niu col•locades per nosaltres amb la finalitat de facilitar forats per posar postes de rapinyaires nocturns (ja que els forats naturals escassegen cada vegada més o per restauracions de façanes i masos, o per manca de grans arbres amb esquerdes i forats grans) i de retruc facilitar tasques de control i anellament científic.

Evidentment l’ubicació d’aquestes caixes no es poden dir per una simple qüestió de seguretat, i si t’adones mai es diu el lloc exacte (a més que no es posen ni accessibles ni a la vista de qualsevol, sempre que sigui possible).

Hi ha una regla d’or... mai tocar una caixa niu que no controlis tu mateix amb alguna finalitat concreta, ja que posaries en risc la feina i l’esforç de qui l’ha posat i/o controla.

Em sap molt greu no poder respondre a la teva sol•licitud, i espero que ho entenguis, però fotografiar-les no és la seva finalitat, només un mitjà per a coses molt més importants. De fet les que has pogut veure a aquest blog són dels controls propis, i aprofitant aquests control, no buscant la fotografia... aquesta bé de retruc, i sempre sense provocar més molèsties de les estrictament necessàries, ja que com t’he comentat, l’important és que hi nien i ho facin amb èxit.

Et posaré un petit exemple... jo conec l’ubicació de moltes caixes niu que ni les he posades jo ni les controlo, i hi ha algunes amb aus que jo mai he fotografiat, però no les molestaré ni les tocaré, això sempre ha de ser més important que treure una foto maca per molt fàcil que sigui. Almenys és aquesta la meva manera de veure-ho.

Lo millor per fer fotografies de fauna és anar al camp i fer-les d’allò que trobis, sempre, tard o d’hora, fotografiaràs espècies de tot tipus.

Salutacions,

Xavi