dimecres, 9 de juliol del 2008

Consulta ciutadana sobre el Catàleg de paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona

Podeu accedir a la consulta ciutadana sobre el Catàleg de paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona aquí...

http://www.catpaisatge.net/cat/catalegs/B/enquesta1.php

És un instrument creat per la Llei 8/2005, de Paisatge de Catalunya, per integrar objectius paisatgístics en la planificació i ordenació del territori.

El Catàleg de paisatge tindrà incidència sobre les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. A través del Catàleg es podrà conèixer l'estat del paisatge en aquestes comarques, els seus valors i les mesures per millorar-lo amb la finalitat d'integrar-se en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona que està elaborant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. El Catàleg també serà un document de referència per al planejament urbanístic, la prevenció d'impactes paisatgístics i la política de paisatge de Catalunya.

Per elaborar un Catàleg de paisatge que tingui en compte la percepció de les persones, i les seves inquietuds sobre el seu futur, la vostra opinió és molt important!

Un cop hagueu acabat obtindreu un obsequi molt especial per gaudir dels paisatges de la Regió Metropolitana de Barcelona des del vostre ordinador.

Els catàlegs de paisatge divideixen el territori en unitats de paisatge, delimitacions de parts de territori amb característiques paisatgístiques pròpies (exemples... Baixa Tordera, Serra de Marina, L’Ardenya-Cadiretes, Alt Maresme, Baix Montseny,...) i podeu veure un plànol força detallat de cada un d’ells. Trieu la unitat de paisatge sobre la qual voleu opinar. Recordeu que podeu opinar sobre tantes unitats de paisatge com desitgeu!