diumenge, 24 d’agost del 2008

Notícia 24/8/08... sobre les franges de seguretat contra els incendis forestals...

Aquí trobareu les principals condicions tècniques que es demanen per les franges de protecció a les urbanitzacions... Urbanitzacions


Aconsellen netejar els vorals de les cases per evitar incendis al setembre
Diari de Girona 24/8/08

ACN/DDG
La Cambra de Parcel·listes de Catalunya va fer públiques ahir una sèrie de recomanacions als veïns d'urbanitzacions catalanes per tal d'evitar els incendis a partir del pròxim mes de setembre. Aquest anunci s'ha fet efectiu davant les previsions del Departament de Medi Ambient anuncia pel setembre amb una onada de calor i episodis de fort vent que poden provocar incendis forestals a zones de vegetació. Per aquesta raó i per prevenir focs com en d'altres anys, la Cambra de Parcel·listes va recomanar als propietaris i habitants que netegin la vegetació seca dels vials, dels vorals de les cases i dels accessos a les urbanitzacions ja que aquestes feines poden evitar que es declarin incendis prop de les cases.

L'assessora jurídica a la Presidència de la Cambra, Raquel Garrido, va destacar que és molt important la neteja dels 25 metres de la franja perimetral entre les cases i el bosc ja que són la barrera que ha de servir com a tallafoc.

També va recordar que els veïns han d'instar als ajuntaments que busquin els propietaris d'aquelles parcel·les abandonades que no estan netes o més deixades, perquè en tinguin cura. A més, destaca que el consistori ha de fer-se càrrec de marges de vies o zones verdes, i també en aquelles urbanitzacions "recepcionades", és a dir que compten amb serveis com aigua, electricitat o clavegueram i que l'Ajuntament n'ha assumit la gestió, ja que aquesta competència de neteja és municipal, sobretot respecte al perímetre de seguretat.

Per altra banda, en les urbanitzacions que no estan "recepcionades" hauran de ser els mateixos veïns i propietaris de les parcel·les els que hauran de dur a terme aquesta neteja tal i com marca la normativa.Tot i això, Garrido va insistir que existeixen "contradiccions en la llei", ja que s'obliga el propietari a fer la neteja i després "es donen subvencions als ajuntaments" i d'aquesta manera "es crea una disjuntiva" de saber qui està obligat a tenir cura d'aquests espais forestals.