dimecres, 17 de setembre del 2008

Més captacions d’aigua a La Tordera...

Fogars de la Selva demana una captació d'aigua per garantir el subministrament
L'Actualitat del Baix Montseny 16/9/08

L'Ajuntament de Fogars de la Selva ha sol·licitat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la concessió d'un aprofitament d'aigües subterrànies mitjançant tres pous per a l'abastament de la població al seu terme municipal, segons ha informat l'ACA. La captació d'aigua suposarà un volum anual de 254.000 metres cúbics que representa un cabal mitjà equivalent a uns 12,88 litres per segon.

D'aquesta manera, es preveu un pou al Pla de Fogars-Can Batalló que serà el pou d'extracció principal i dos altres pous al nucli que s'utilitzaran en casos d'emergència en què el pou principal perdi efectivitat o bé que per alguna circumstància estigui avariat. Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat, els pous estan situats a l'aqüífer de la Tordera mitjana, declarat especialment protegit pel Pla d'ordenació d'extraccions i declaració definitiva de sobreexplotació de l'aqüífer al·luvial de la Tordera mitjana i dels aqüífers de la Baixa Tordera.



L'ACA subvenciona la recuperació de captacions d'aigua en desús al Baix Montseny
L'Actualitat del Baix Montseny 12/9/08

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat les subvencions destinades a finançar les despeses derivades de la recuperació urgent de captacions en desús i de les quals se'n beneficiaran fins a quatre municipis situats al Baix Montseny. Així, en el cas de Breda, s'han destinat 12.103,87 euros a la millora de la captació de la riera de Breda i de les mines.

A Sant Antoni de Vilamajor s'ha subvencionat amb un import total de 66.122,97 euros la recuperació dels pous del Camp de Futbol, la Piscina i Can Sauleda. A Sant Celoni s'ha atorgat un ajut de fins a 67.305,66 euros a la millora de les captacions superficials i de les mines existents al terme municipal. Finalment, també s'ha atorgat una subvenció a Santa Maria de Palautordera, per a la intensificació de les extraccions dels pous de la Fontmartina, amb una quantiat total de 10.399,97 euros. Les ajudes permetran recuperar nombroses captacions en desús al Baix Montseny.