dimarts, 7 d’octubre del 2008

Algunes notícies per llegir 7/10/08...

EUiA de Blanes denuncia que es reconeguin als càmpings terrenys en disputa
Diari de Girona 7/10/08

BLANES JORDI PUJOLAR/ACN
El portaveu d'EUiA a l'Ajuntament de Blanes, Joan Salmeron, va valorar ahir el nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), aprovat inicialment pel consistori i que es troba aquests dies a exposició pública. Salmeron va denunciar que el nou planejament pretengui reconèixer als càmpings del pla de s'Abanell els terrenys que aquests han anat ocupant "il·legalment" al llarg dels anys en direcció al riu Tordera. El portaveu d'EUiA va recordar que el pla de s'Abanell està protegit per dues lleis de Medi Ambient i que l'Ajuntament té fins a cinc contenciosos oberts contra aquests establiments. Salmeron posarà el cas en mans dels companys de partit de la Generalitat per evitar l'actuació. El portaveu va lamentar que el pla de s'Abanell quedi reduït a només 300 metres si el nou POUM de Blanes acaba reconeixent als càmpings de la zona els terrenys que han anat ocupant els darrers anys. "Qui assegura que això no tornarà a passar d'aquí a deu o vint anys, si ara els surt bé la jugada?", es va preguntar.

EUiA de Blanes critica que les ampliacions dels càmpings de s'Abanell es legalitzin en el nou pla general
El Punt 07.10.2008 A.P.

El grup municipal d'EUiA de Blanes, a l'oposició, s'oposa al fet que el nou pla general, que ara és en exposició pública, legalitzi les ampliacions que van fer sense permís els càmpings de la zona de s'Abanell. Els ecosocialistes consideren que aquesta decisió crea un precedent i un greuge comparatiu, a part que es deixa perdre definitivament un espai que era públic. El regidor d'EUiA Paco Martínez creu que aquesta premissa del nou pla general pot entrar en contradicció amb el pla costaner i dubta que es compleixin els requisits mínims per protegir la llera del riu. A part, EUiA ha reclamat a l'equip de govern, de CiU, el PDB i el PP, que concreti el mapa de futurs equipaments municipals. Pels ecosocialistes, les previsions de creixement del nou pla «poden ser potencialment majors i, si no es fa una bona previsió d'equipaments, hi ha un perill real de pèrdua de qualitat de vida». Finalment, un altre punt del pla general que no té el suport d'EUiA és l'augment d'edificabilitat al sector del Racó Blau. Creuen que és una bona mesura augmentar l'índex per guanyar metres de zona verda, però consideren que l'equip de govern ha fet un ús excessiu d'aquest criteri. Malgrat tot, EUiA es mostra prou satisfeta de les negociacions amb el govern, ja que els han acceptat algunes propostes com crear una xarxa de carrils bici o elaborar un mapa de camins públics, entre altres qüestions.


El mosquit tigre també ha arribat a Pals, Vidreres i Maçanet
El punt 07.10.2008 ORIOL MAS

També s'han trobat nous focus a l'Escala i Platja d'Aro, que ja estan controlats

El mosquit tigre ha entrat a les comarques gironines amb més força de la que s'esperava. Després dels casos de Blanes, Lloret, l'Escala, Roses i Platja d'Aro, ara també s'ha detectat a Vidreres, Maçanet i Pals. Els casos de la Selva són els més problemàtics, perquè s'hi han trobat exemplars adults que han ocasionat molèsties als veïns. En la resta de casos, en canvi, el que s'ha trobat són ous en alguna de les trampes col·locades pel Servei de Mosquits, i es considera que la situació està controlada.

El servei ha confirmat que les mostres que els han fet arribar des de Maçanet i Vidreres són exemplars ja adults del mosquit tigre. Això significa que la situació a la Selva és més preocupant del que s'havia plantejat inicialment, i amb vista a l'any que ve s'ha de dissenyar un pla d'actuació per intentar que la població no creixi, segons ha dit el cap del servei, Eduard Marquès.

En la resta de casos, en canvi, s'han trobat ous en alguna de les trampes, però segurament d'exemplars provinents de fora, que encara no s'han establert i que es podran eliminar amb diverses actuacions. A Pals es van trobar ous prop d'uns apartaments de davant la platja al costat de Radio Liberty, i el segon focus de Platja d'Aro s'ha detectat al centre. El tercer cas de l'Escala s'ha donat a Riells, just a davant d'un càmping.