divendres, 24 d’octubre del 2008

Notícia 23/10/08... Més obres al Delta del Tordera

Maresme. Subhasten l'obra del pas a nivell del Molí Vell de Malgrat
El Punt 23.10.2008 T.M.

Adif va informar ahir de la licitació de les obres per eliminar l'últim pas a nivell que encara queda a Malgrat de Mar. Es tracta del pas conegut com el del Molí Vell, a la carretera de Mas Bages. El projecte, que s'arrossega des del 2002, manté la construcció d'una variant de la carretera BV-6001, que connecta Malgrat amb Blanes, un pas enlairat per als vehicles, una rotonda i l'adequació de dos camins d'accés. L'actuació, que s'haurà d'adjudicar en els pròxims mesos, té un cost de 2,7 milions d'euros.

L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), ha rebut amb satisfacció la notícia. «Ens havien comunicat que l'obra es posaria en marxa aviat, però després de tant de temps, fins que no hem vist el comunicat oficial, teníem els nostres dubtes», destaca. Campoy recorda que des que es va començar a plantejar una solució definitiva per a aquest pas –que durant anys ha estat un punt negre de la circulació– ja han passat prop de vuit anys. Inicialment es va plantejar fer un accés subterrani, que l'Ajuntament va desestimar perquè el pas previst al Camí del Pla també havia de ser subterrani. «Si els dos accessos que connecten amb la zona dels càmpings passaven per sota terra, el dia que plogués fort i s'inundessin la zona quedaria aïllada», assenyala l'alcaldessa. Un cop superats els entrebancs i amb el suport de la Diputació, Conxita Campoy explica que la nova estructura del pas enlairat es farà coincidir amb les obres del nou pont sobre la Tordera que connectarà amb el municipi de Blanes. Segons Campoy, preveure les dues obres de manera conjunta resoldria els problemes de connexió existents a la carretera vella de Malgrat i evitaria haver de tornar a actuar si es fessin per separat.

Si el projecte del pas del Molí Vell s'enllesteix durant el 2009, en poc més de tres anys Malgrat de Mar s'haurà convertit en el primer municipi del Maresme a resoldre tots els passos a nivell. El març del 2007 s'obria al trànsit l'accés del Camí del Pla i actualment s'està treballant en la construcció d'un altre pas subterrani que substituirà l'accés que hi havia al Camí de la Pomereda des del final del carrer Abat Oliba. Precisament aquest ha estat un dels projectes més cars que ha hagut d'assumir directament l'Ajuntament i que té un cost que s'acosta als 3 milions d'euros.