dimecres, 12 de novembre del 2008

Algunes notícies més per llegir 4-11/11/08...

Fogars de la Selva s'abastirà d'aigua potable en règim de monopoli
Diari de Girona 11/11/08

ACN/DDG El Govern ha aprovat que l'Ajuntament de Fogars de la Selva presti el servei d'abastament domiciliari d'aigua potable en règim de monopoli. Aquesta és una manera de garantir el subministrament d'aigua a petits municipis. La decisió del Govern respon a la demanda del consistori d'establir un servei públic de subministrament d'aigua potable, ja que l'evolució demogràfica i econòmica del municipi i la proliferació de segones residències han fet augmentar les necessitats d'aigua potable i del volum de residus no tractables de forma tradicional.

L'ACA convoca les actes d'ocupació per fer la depuradora de Mas Altaba
L’Actualitat del Baix Montseny 6/11/08

L'Agència catalana de l'Aigua (ACA) ha convocat per als dies 12 i 13 de novembre la redacció de les actes prèvies per a l'ocupació de les finques afectades per les obres de construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals de Mas Altaba.

Aquesta infraestructura estarà situada entre els termes municipals de Maçanet de la Selva i Fogars de la Selva.

Fogars de la Selva demana mesures per combatre la plaga de la processionària
L’Actualitat del Baix Montseny 5/11/08

L'Ajuntament de Fogars de la Selva ha demanat que, en la major brevetat possible, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat consideri el municipi afectat i preferent a tractar per reduir la plaga de processionària dels pins. L'acord pres en Junta de Govern Local recorda que la plaga afecta totes les varietats del pi i genera greus perjudicis en plantacions, provoca urticàries i al·lèrgies, i lesions oculars a les persones a causa del pèl urticant que desprèn, amb l'agreujant que poden ser greus si els infants o qualsevol persona toquen les erugues, així com pels animals domèstics que entrin en contacte amb elles.

La processionària del pi (Thaumatopoea pityocampa) i altres espècies del mateix gènere és una plaga dels pins (cedre i làrix) de la zona mediterrània europea i africana. Es tracta d'una plaga molt comuna i estesa de caràcter cíclic i que és força difícil d'eliminar per via biològica o química. Les larves mengen les fulles i defolien l'arbre. Només en cas d'arbres molt joves pot acabar matant-los, però en general els debilita i n'afecta el creixement.

Riells i Viabrea pagarà de les arques locals la canalització de les seves aigües residuals
L’Actualitat del Baix Montseny 5/11/08

El Consistori de Riells ha decidit destinar 189.000 euros a millorar la gestió de les aigües residuals davant les dificultats que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) completi el sistema de sanejament previst inicialment. Aquest preveia fins a cinc estacions de bombament de les quals l'ACA tan sols en va posar una en marxa, darrera les escoles, i que té problemes de funcionament.

Segons ha explicat el regidor deMedi Ambient, Manel Ortí, el Consistori ha destinat una partida de 189.000 euros a canalitzar les aigües residuals del torrent de darrera l'escola. D'aquesta manera, el Consistori també podrà recuperar aquest torrent amb la instal·lació de rocalla i la construcció d'un camí per anar fins al centre educatiu amb una barana.

D'altra banda, fa uns mesos, l'Ajuntament va descobrir dins un canyissar al costat del polígon industrial una antiga depuradora en desús que recollia les aigües dels nuclis de Junior Park, Can Plana, Boscos i el propi polígon, entre altres, i que en no estar en funcionament abocava al torrent del costat del costat de l'empresa Sanofi. Ara el Consistori ha netejat la zona i aprofitant part de la instal·lació i amb la construcció d'una canonada fins a la zona de bombament, portarà aquestes aigües per ser tractades a la nova depuradora.

Ortí s'ha mostrat sorprès pel fet que ni l'anterior equip de govern ni des de l'ACA es tingués coneixement de l'existència d'aquesta depuradora. Segons el regidor de Medi Ambient, l'actuació evitarà que un 75 per cent de les aigües residuals del municipi vagin a parar a la Tordera sense depurar. A més, l'actuació permetrà separar les conduccions entre les aigües negres i les aigües pluvials netes, de manera que aquestes es desguassaran directament.

Fomento engega la darrera fase del TAV entre Massanes i Maçanet
L’Actualitat del Baix Montseny 4/11/08

El Ministeri de Fomento ha començat la darrera fase de construcció de la plataforma del Tren d'Alta Velocitat (TAV) al tram comprès entre Massanes i Maçanet de la Selva . Els treballs se centren en obrir la boca nord del túnel de Maçanet, de 350 metres de llargada, i en acabar la darrera de les 21 tramades del viaducte de la riera de Santa Coloma, de 727 metres de longitud.

Per revestir l'estructura d'aquesta darrera part del viaducte, formada per 60 tones d'acer, es faran servir 750 tones de formigó. En aquest tram del traçat, de més de 5 quilòmetres, Adif ja ha acabat dos viaductes i un túnel més.