dijous, 15 de gener del 2009

Algunes notícies més per llegir 14 i 15/1/09...

EL GOVERN DE L’ESTAT CONFIRMA QUE SUBVENCIONARÀ EL PROJECTE D’UN PASSEIG FLUVIAL A LA TORDERA DINS EL FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL.
Ràdio Tordera 15/1/09

El govern de l’Estat ha confirmat recentment la construcció d’un passeig fluvial a la Tordera després que l’Ajuntament l’hagi presentat com un dels projectes candidats a ser finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).El fons estatal, que es posa en marxa com a mesura extraordinària d’impuls de l’activitat econòmica i de l’ocupació, pretén augmentar la inversió pública en l’àmbit local mitjançant el finançament d’obres de nova planificació i d’execució immediata.El govern de l’Estat va anunciar al mes de desembre que la xifra en inversions per al municipi de Tordera seria de prop de 2,5 milions d’euros. Aquesta quantitat ha de servir per desenvolupar els projectes de competència municipal que el consistori no tingui consignats pressupostàriament ni disposin d’altres vies de finançament.

A banda de la construcció del passeig fluvial al marge dret de la Tordera, des del fons estatal també s’ha confirmat la construcció de les cobertes de les pistes esportives dels veïnats Sant Pere i de Sant Andreu, la construcció d’un local social a la urbanització de Tordera Park i el projecte de reforma de la pista Mina Jalpí, a Sant Daniel.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha explicat que en principi aquesta inversió estatal, va adreçada a incentivar l’ocupació.

El termini de presentació de projectes subvencionables per l’Estat finalitzarà el 24 de gener.

Durant aquests dies els Serveis Tècnics estan enllestint la redacció i documentació d’altres projectes candidats a ser finançats, com ara la construcció de la ronda de circumval·lació al municipi que hauria de connectar la carretera de Fogars amb el veïnat de Sant Jaume.

Joan Carles Garcia, recorda que els projectes que es presentaran a la subvenció del govern estatal, han d’estar acabats abans de finalitzar el 2009.

El Fons Estatal d’Inversió Local es va presentar a mitjans del mes de desembre donada la delicada situació econòmica i financera general. L’objectiu del programa és afavorir aquelles inversions en infraestructures productives i de tipus social que dinamitzin a curt termini l’activitat econòmica i que incideixin directament en la creació de llocs de treball.

TORDERA GUANYA 783 HABITANTS SEGONS DADES PUBLICADES PER L’INSTITUT NACIONAL D’ESTADÍSTICA.
Ràdio Tordera 14/1/09

Les dades oficials de població publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) situen Tordera en la població del Maresme amb més increment d’habitats a data 1 de gener de 2008. Les dades de població no són oficials fins que les publica l’Institut Nacional d’Estadística després de creuar les diferents xifres que aporten els padrons municipals per intentar detectar possibles errades d’altes i baixes. Aquest procés fa que l’INE publiqui amb un any de retard les dades oficials de població. Ara, han sortit les que fan referència a 1 de gener de 2008.

En concret, Tordera ha guanyat en aquest any 783 habitants, Mataró 745 i Calella 581. A la zona baixa de creixement, es troben Teià (18 habitants més), Vilassar de Mar (38 més) i Sant Iscle de Vallalta (42 més). Només hi ha una població que a perdut població. És el cas de Premià de Mar. Les dades de l’INE apunten que té 45 habitants menys, o sigui que, percentualment, la seva població ha baixat un 0,16%. Finalment destacar que l’institut Nacional d’Estadística situen la població del Maresme en 420.521 habitants a data 1 de gener de 2008. Aquesta xifra representa un augment de 6.440 persones en relació a la xifra oficial de població d’1 de gener de 2007.

El ple d’aquest vespre a Malgrat de Mar debatrà les ARE
Malgrat confidencial 15/1/09

L’àrea d’Urbanisme protagonitzarà la sessió plenària d’aquest dijous a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Un dels punts forts que es tractaran en aquest primer ple de l’any és la que fa referència a les Àrees Residencials Estratègiques. Es debatran les al·legacions que s’hi han presentat.Va ser el grup de Convergència i Unió qui, el passat mes de desembre, va presentar tot un seguit d’al·legacions en contra de les ARE a Malgrat de Mar. CiU considera que s’intenta imposar un model que no ha estat consensuat per les diferents formacions polítiques del municipi i que trenca el plantejament urbanístic aprovat durant la tramitació del POUM. Segons CiU, “l’ARE sostreu al ple de l’Ajuntament la potestat d’ordenar el propi territori i obvia el procés de participació ciutadana”. La formació assenyala també la manca de previsió dels diferents serveis que s’haurien de construir: socials, educatius i sanitaris i destaquen que l’únic que s’ha definit és el nou centre escolar, que ja estava previst al POUM. CiU diu que l’ARE no representa cap avantatge per Malgrat de Mar i que “no resoldrà les necessitats locals d’habitatges assequible detectades al Pla Local d’Habitatge”.Esquerra de Malgrat de Mar també ha presentat al·legacions a les ARE, tot i que no s’oposen a la seva construcció, segons ha manifestat la seva portaveu Teresa Verdaguer.El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va aprovar el mes d’octubre de 2008 el Pla Director per al projecte de construcció de 525 habitatges a l’entrada de Malgrat de Mar, al costat de la N-II. Les vivendes ocuparan una zona de 8,97 hectàrees i se’n faran 276 protegits i 249 lliures.


L’Estat aprova els dos projectes de Malgrat al Pla Zapatero
Ràdio Palafolls 14/1/09

El Ministeri d’Administracions Públiques de l’Estat ha aprovat el finançament dels dos projectes presentats per l’Ajuntament de Malgrat de Mar per acollir-se al Fons Estatal d’Inversió Local, el conegut com a Pla Zapatero.

Així s’ha aprovat el finançament per als dos projectes sol·licitats: el de la construcció del nou camp de futbol municipal i el de les obres de condicionament de l’entorn del pavelló Germans Margall. El projecte del camp de futbol està pressupostat en poc més de 3 milions d’euros i el de l’entorn del pavelló Germans Margall en uns 150 mil euros.
La licitació de les obres s’haurà d’iniciar abans d’exhaurir-se el termini d’un mes des de la publicació d’aquesta resolució d’autorització.

Precisament, l’equip de govern de PLF va anunciar ahir que ja té a punt 5 dels 6 projectes que vol presentar a aquestes ajudes estatals. Segons es va anunciar en el seu dia, els projectes que es presentaran tenen a més projectes substituts per tal de poder gaudir de tots els diners previstos al nostre municipi. Una xifra que ronda el milió 400 mil €. El termini de presentacions de projectes s’esgota el proper dia 24 d’aquests mes.

Blanes i Malgrat, entre les poblacions on més cau el preu del metre quadrat.
Ràdio Palafolls 9/1/09

Un informe de la Societat de Taxació ha revelat quines són les poblacions on més ha caigut el preu del m2 en obra nova.

A Catalunya el rànquing l’encapçalen Palamós, amb prop de l’11 i mig %, i les poblacions de Blanes i St Carles de la Ràpita, les dues amb un 10 i mig % menys.

A la població de Blanes, a data 31 de desembre el preu mitjà del metre quadrat en obra nova es situava en 2291 €, una caiguda respecte el desembre del 2007 del 10 i mig %.

Per sobre de la mitjana de Catalunya, situada segons l’informe en el 6.6 %, també hi trobem 2 poblacions del Maresme. Per una banda Malgrat de Mar, on el preu del m2 ha caigut un 7.3% situant-se a finals del 2008 en els 2134 €. L’altre població és el Masnou amb una caiguda de prop del 7%.

Altres poblacions properes, on la caiguda de preus s’ha situat per sota de la mitjana catalana són St Andreu de Llavaneres amb un 4 i mig% menys, Mataró amb una caiguda del 3.8%, St Pol amb un 3.4 i Tossa amb un 3.3% menys.