diumenge, 22 de febrer del 2009

Sobre la consulta popular sobre l'ARE de Tordera, 21/2/09...


El proper 1 de març se’ns demana que diguem SI o NO a l’ARE.

Se’ns demana que escollim entre això...



... o això altre...
.
.
I la darrera notícia...
.
L'associació de veïns de Sant Pere de Tordera es mostra contrària a l'ARE
El Punt 21/2/09

L'associació de veïns del veïnat de Sant Pere de Tordera ja ha pres posició sobre la proposta de la Generalitat de desenvolupar una àrea residencial estratègica (ARE) a la zona. L'entitat considera que l'actuació urbanística no és necessària i es manifesta obertament en contra, i així ho transmetrà als veïns i associats.

En aquest sentit, ahir l'associació va convidar l'arquitecte i urbanista mataroní Agapit Borràs perquè expliqués en una xerrada al local social el concepte de l'ARE i el que representaria per a Tordera la proposta. Amb la posició negativa de l'associació de veïns ja sumen tres els vots contraris a l'ARE, juntament amb els de les formacions polítiques del PSC i del Moviment Alternatiu per Tordera (MAT). El govern local, de CiU i ERC, també s'ha manifestat respecte a la important actuació urbanística prevista al municipi, però en aquest cas ho ha fet a favor. Els uns i els altres van decidir en el darrer ple donar sortida a la proposta dels independents de la MAT de convocar una consulta popular vinculant perquè fossin els veïns de Tordera els que decidissin sobre la viabilitat de l'àrea.

La consulta es farà el proper diumenge dia 1 de març i hi participaran els més grans de divuit anys. La vinculació i validesa del resultat s'estudiarà en funció del percentatge de participació, i serà variable segons el nombre de vots a favor o en contra.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aquests terrenys segon el pla urbanístic de Tordera son actualment urbanitzables?

Anònim ha dit...

l'ajuntament de Tordera governat per Ciu i Erc, que s'ha posicionat a favor del SI en aquesta consulta popular, els requalificará per tal que es pugui construïr aquest ARE

Javier Romera ha dit...

Hola,

Els terrenys inclosos al ARE segons el PGOUM són NO URBANITZABLES, AGRÍCOLA una part i FORESTAL altre. Pots trobar la normativa municipal i els plànols a la web de l’ajuntament de Tordera.

Es tracta d’una requalificació emparada per les ARE, i a nivell municipal amaga interessos econòmics particulars. L’ajuntament és qui s’encarrega de modificar la qualificació dels terrenys.

Aquí més que sigles de partit polític compten els interessos econòmics personals. Si et fixes només dona informació qui es posiciona en contra, mai qui es posiciona a favor. Per aquests darrers el millor que els pot passar és que la consulta sigui poc representativa i així evitar problemes. Pensa que ja han dit que segons el resultat i la participació es farà una cosa o altre.

No és qüestió de política. Malgrat alguns els interessi enfocar-lo d’aquesta manera, no hem de caure a la trampa, parlem de la identitat del nostre poble i de la qualitat de vida dels veïns enfront les aspiracions econòmiques d’una minoria que no necessàriament és del poble... potser caldria explicar moltes més coses però ni és aquest el lloc ni molt menys soc jo qui l’ha d’explicar. Això és un blog de natura i jo només puc incloure aspectes relacionats amb la natura, com em vaig comprometre des del primer dia ara fa més d’un any.

Alguns dels carrers del veïnat es diuen “de les vinyes”, “dels aiguamolls”, etc... , personalment opino que seria molt trist que només quedés el nom del carrer per a les generacions futures. No s’explica que molt a prop hi ha un estany protegit (el de Cal Raba) que estan encerclant de ciment i que impedeix la seva connectivitat amb altres zones naturals de l’entorn. No s’explica que s’augmentarà la pressió antròpica envers aquest i altres espais naturals propers per l’augment i la major proximitat de la població. No s’explica que edificant els terrenys limítrofes al casc urbà consolidat es trasllada la degeneració ambiental als següents terrenys limítrofes que ara resten en bon estat per l’existència uns altres que fan d’amortiment. No s’explica que els terrenys a requalificar ja són per sí mateixos zones aptes per a l’ús social sense necessitat de plantar “jardins”. No s’explica que amb l’augment de la població es masifica encara més els serveis públics i que posteriorment s’haurà de requalificar més terrenys amb l’excusa de millorar aquests serveis, etc, etc, etc,...

Salutacions,

Xavi.