dissabte, 18 d’abril del 2009

FOTODENÚNCIA 17/4/09... Sega i desbrossada a l'estany de Cal Raba (Tordera) vs aus aquàtiques nidificants

.
Com l’any passat, l’ajuntament de Tordera ha iniciat avui la sega i desbrossada del perímetre de l’estany de Cal Raba, espai PEIN, XN2000 i protegit al Pla General, en plena època reproductora d’aus aquàtiques, i per motius ornamentals.

Durant aquestes setmanes s’ha observat la nidificació d’una parella de fotges (Fulica atra) , dos de cabusset (Tachybaptus ruficollis) amb 3 ous cadascú, nombre indeterminat d’ànec collverd (Anas platyrhynchos) , polla d’aigua (Gallinula chloropus) ,... entre altres. I molt especialment esperançador era el retorn com a nidificants de 4 parelles de martinet de nit (Nycticorax nycticorax) aquest any i des de fa uns dies.

Com a conseqüència dels treballs “de manteniment” (desbrossadora i sega mecànica a menys de 4m dels nius o sota ells i eliminació de la cobertura herbàcia a banda i banda de la tanca perimetral) es constata l’abandonament d’un dels nius de cabusset (el més proper a la tanca), no es veuen o escolten les fotjes a la zona de nidificació (canyís proper a la tanca), i molt menys els martinets de nit que ja havien començat a aportar materials als nius (4) i eren entre el brancatge dels freixes. Impossible determinar què els ha passat als collverds o les fotges degut al seu caràcter amagadís.
.
Imatges de la “perillosa” herba segada per, paraules textuals, facilitar l’accés de la gent.
.
.
Aquest és el manteniment dels valors naturals dels espais PEIN i XN2000 de Tordera, i no és nou d’aquest any...

FOTODENÚNCIA 7/6/08... brillant idea dels serveis de mantenimet de l'ajuntament de Tordera

Les imatges i ubicació dels nius no s’inclouen, ni ara ni en la resta d’entrades a aquest blog, per evitar la seva fàcil localització per part de tercers. Si alguna persona està interessada en veure les fotografies o conèixer la seva ubicació que es posi en contacte i especifiqui amb quina finalitat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes tasques de tocar els .. ja fa almenys des de l'any 2006 (com pers)...Ho netejen per que els gossos fagin les seves necesitats i entrar dintre l'estany i per què els gamberros fagin la seva , per què alliberin espècies exòtiques, els hi donguin de menjar als ànecs sense herbes...

La mare que els va parir!

Per un canvi de parc públic a zona minímament protegida..és que ni això!! XN2000 no serveix per res, nomès per a gestionar parcs públics o fer el que vulguin els propietaris.

Incompetents!

Un anti passeig fluvial i per a una bona gestiò de la Tordera.

Javier Romera ha dit...

No, així no.

Aquest blog no és per insultar a ningú, es tingui o no raó.

Es pot opinar, compartir, discutir, contrarestar, aportar coses, i el que es vulgui, però no insultar.

No esborro el comentari única i exclusivament perquè serveixi d'exèmple del que s'eliminarà d'aquí endavant.

No crec que sigui necessari comentar d'aquesta manera, val més una veritat que un insult per criticar la mala gestió.

Xavi

Anònim ha dit...

La mentalitat dels nostres dirigents polítics no és la de recuperar ambientalment els espais. Si no la de deixar els espais "quemacos" amb la qual cosa... molesten les herbes si no s'hi pot passejar convenientment o donen una imatge de poca cura.Els ocells, nidificacions, etc no tenen sentit si no els poden comptabilitzar, o si per ells no tenen cap tipus de valor.

Les pel·lícules americanes i les polítiques de despatx de la Diputació sobre la gestió d'espai verds han fet molt de mal a l'imaginari col·lectiu. El problema més gran és que es creuen carregats de raó.Perdoneu-los perquè no saben el que es fan.

Javier Romera ha dit...

Un aclariment...

NO ELS PERDONEU PERQUÈ SI SABEN EL QUE FAN.

I un afegit...

LA MATEIXA CULPA TÉ QUI HO FA, COM QUI HO PERMET, TOLERA O JUSTIFICA.

Xavi

Anònim ha dit...

No els volia justificar pas.. només intentar ser una mica cínic. A aquest país li perd el zel administratiu i l'afany per tenir-ho tot regulat i normativitzat. Al final el que impera és la mala gestió i poc sentit comú.