dilluns, 25 de maig del 2009

Algunes notícies més per llegir 14 i 25/5/09...

Les platges gironines encara pateixen danys del temporal de Nadal
Diari de Girona 25/5/09

L´Escala i Blanes són els municipis amb més danys cinc mesos després de la llevantada

El litoral de la Costa Brava afectat s'afanya a arreglar els desperfectes en l'inici de la temporada d'estiu
.

Les obres de reconstrucció de la platja i el passeig de s'Abanell de Blanes, molt afectades pel temporal, continuen a la zona del barri dels Pins. jordi pujolar/acn

TORNADA A LA NORMALITAT
Cinc mesos després del violent temporal de Sant Esteve, els municipis de la Costa Brava encara es refan de les conseqüències de la llevantada. A les portes de la temporada d'estiu, els turistes que passin per l'Escala i Blanes hauran de conviure amb els operaris que treballen de sol a sol per tal de recuperar, al més aviat possible, la normalitat dels seus passejos i platges.

GIRONA ACN/DDG
Els danys que el temporal de Sant Esteve va fer als municipis de la Costa Brava són encara visibles a les portes de l'estiu. Tot i que ajuntaments, Generalitat i Estat han posat fil a l'agulla per reparar els desperfectes, el cert és que hi ha pobles que començaran la temporada amb ferides obertes. A l'Escala (Alt Empordà) i a Blanes (Selva), on la llevantada va descalçar el passeig -i en alguns trams el va engolir- és on els desperfectes seran més evidents a ulls dels turistes. I a Portbou, Cadaqués, Llançà o Tossa, s'han fet solucions d'urgència en espera d'obres definitives. A més, en algunes platges encara falta reposar sorra.
A Blanes (Selva), el temporal de Sant Esteve va tornar a colpejar la platja de s'Abanell. No era la primera vegada, i les innumerables destrosses que les onades han fet a Blanes en els últims temps van obligar l'Estat a intervenir-hi ja l'any passat, quan va abocar 160.000 metres cúbics de sorra per garantir que hi hagués platja a l'estiu. Part d'aquesta sorra va desaparèixer per Sant Esteve i el passeig va quedar literalment arrasat.
L'Estat tenia el compromís de reparar el passeig, protegir-lo amb una escullera de roques i fer una aportació de 250.000 metres cúbics de sorra. Tot i això, la realitat és una altra i, a les portes de la temporada de bany, a Blanes no són massa optimistes, com explica el portaveu del govern municipal, Joaquim Torrecillas. "Tenim dubtes que estigui llest el 30 de juny, com ens van prometre" comenta el regidor.
De moment s'ha posat l'escullera en un dels trams del passeig, el més pròxim a Sa Palomera, i s'està treballant encara a la zona del barri dels Pins. Pel que fa a la sorra, falta que el Ministeri de Medi Ambient emeti un informe favorable perquè una draga pugui extreure la sorra del fons marí i dipositar-la a la platja. Paral·lelament, ajuntament i Ministeri treballen en la redacció del projecte definitiu del passeig de s'Abanell, que hauria d'estar llest l'estiu del 2010.


Els robatoris als camps s’estenen a Santa Susanna
Malgrat confidencial 24/5/09


Els robatoris a les zones de conreu de l’Alt Maresme no s’aturen. Els últims damnificats són quatre pagesos amb camps al municipi de Santa Susanna. Segons ha pogut saber MC, se’ls han endut aixetes de regar, eines i maquinària agrícola. L’onada de robatoris continua i, pel que sembla, s’està desplaçant al territori. Un dels motius podria ser l’augment de la vigilància nocturna a Malgrat de Mar, Palafolls i Blanes, els principals municipis afectats.

anteriorment a MC...
-CiU demana més policia als camps
-Les rondes nocturnes no han evitat un nou robatori als camps de La Tordera
-Els pagesos de Malgrat de Mar inicien tasques de vigilància als camps
-Els pagesos reclamen més vigilància degut a l'augment de robatoris als camps


El Pla Territorial Metropolità preveu el principal creixement urbanístic al Baix Montseny sud
L’Actualitat del Baix Montseny 25/5/09


El Baix Montseny Sud, amb l'eix format pels municipis de Llinars, Cardedeu i Sant Celoni com un dels àmbits que veurà potenciat el seu desenvolupament en diferents graus com a àrea de reforçament nodal. D'aquesta manera, no planteja noves operacions d’extensió urbana de gran dimensió a la Primera corona, consolida l'anomenada Segona corona i, tot i no esmentar-ho així, potencia una Tercera corona amb el Baix Montseny i l'Alt Penedès. Per contra, no es proposen millores significatives en el transport a la zona i la potenciació que es dibuixa acaba a Granollers. En el cas del Baix Montseny, sols es planteja una nova línia de mercaderies de tren i una millora en el tram entre Massanes i Arenys del Mar (Maresme). Pel que fa a les carreteres, tampoc no es fan infrastructures més enllà de la ja prevista millora de la carretera C-35 entre Granollers i Maçanet.
Més informació a l'edició de l'Actualitat del Baix Montseny del 29 de maig de 2009.