dimecres, 30 de setembre del 2009

Sobre les obres de la Depuradora de l’Alt Maresme 30/9/09...

Les troballes arqueològiques no aturen les obres de la depuradora de l’Alt Maresme
Malgrat Confidencial 30/9/09

Els treballs per construir la depuradora que ha de donar servei a tot l’Alt Maresme no s’han aturat. El gruix de la infraestructura s’està construint a la pedrera de Montpalau, al terme municipal de Tordera, al costat de la riera d’Hortsavinyà. Allà s’hi han trobat restes arqueològiques que demostrarien la continuïtat del Pont del Diable sota l’actual traçat de la carretera. Les troballes poden obligar a modificar el projecte de la depuradora ja que preveia fer passar les canonades justament per aquest punt. De moment, però, la troballa no està afectant els terminis de construcció de la depuradora. I és que ara les obres estan concentrades en un altre lloc: al costat del cementiri de Pineda de Mar. Allà s’hi ha començat a construir una nova planta de pretractament de les aigües residuals (EDAR). Ha de servir per rebre les aigües brutes, eliminar-ne els residus sòlids i enviar-los a la planta d’Hortsavinyà. L’estació decantadora es fa just on hi ha l’antiga planta de pretractament d’aigües residuals que havia quedat totalment obsoleta. Segons ha explicat l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, una de les avantatges de la nova planta decantadora que eliminarà els problemes de males olors i sorolls ja que serà tancada i amb coberta. Es preveu que aquestes obres durin un any.


La nova planta de pretractament de la depuradora de l'Alt Maresme evitarà les males olors
Diari Maresme 30/9/09
.

Pineda ha iniciat les obres de la planta de pretractament de la depuradora de l'Alt Maresme. Les actuacions modernitzaran totalment la planta que serà coberta i tancada per evitar les males olors i els sorolls.

Emissari provisional

Segons informa el consistori pinedenc, els treballs actuals consisteixen en la col·locació d'un nou emissari provisional ja que l'actual serà renovat per complet un cop estigui acabada la nova instal·lació.

Modernització total

En aquest sentit l'obra, que té un temps d'execució previst d'un any, preveu modernitzar totalment la planta de pretractament que serà coberta, tancada i hi haurà un tractament de l'aire, fet que evitarà les males olors i els sorolls. Segons l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), aquests són els avenços més importants del nou pretractament de la depuradora, "ja que així se salda un deute històric amb els veïns de la zona marítima del municipi", ha assegurat.

Terrenys

El projecte de la depuradora de l'Alt Maresme ja contemplava que la fase de pretractament de les aigües residuals es faria en una instal·lació independent, aprofitant l'actual planta que hi ha a tocar del cementiri de Pineda de Mar, a primera línia de mar. Segons avancen fonts municipals, el canvi que es farà serà total perquè l'únic que s'aprofitarà seran els terrenys. Així, on avui s'aixeca l'antiga planta de pretractament s'hi farà un nou edifici i, posteriorment, s'enderrocarà l'existent. La nova instal·lació serà coberta i semisoterrada i, gràcies als últims avenços tecnològics, s'aconseguiran eliminar les males olors. El projecte, que previsiblement quedarà enllestit durant l'estiu del 2010, també preveu que la construcció s'integri paisatgísticament a la zona.