dimarts, 17 de novembre del 2009

Algunes notícies més per llegir 17/11/09...

Una de com es diu “recuperació ambiental” a “urbanitzar” un riu...

SEGUEIXEN A BON RITME LES OBRES DE CONSTRUCCIÓ D’UN PASSEIG FLUVIAL AL MARGE DRET DE LA TORDERA, FINANÇADES PEL FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL.
Ràdio Tordera 17/11/09

Segueix a bon ritme la construcció d’un passeig fluvial al marge dret de la Tordera, un dels projectes finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local aprovats en la convocatòria de principis d’aquest any 2009 i que ha d’estar enllestit abans d’acabar l’any. L’obra consisteix en un passeig de 4 quilòmetres de llarg i 3 d’ampla, que comença a la desembocadura de la riera de Vallmanya (també coneguda com Can Roquet) i acaba a la zona de La Roca, prop de l’empresa Torho.

Joan Borrell, responsable de l’empresa encarregada de les obres, ens parla del projecte de construcció del passeig fluvial.

Borrell destaca algunes de les actuacions que s’han de dur a terme al llarg dels 4 quilòmetres de passeig.

L’objectiu del Fons Estatal d’Inversió Local és afavorir aquelles inversions en infraestructures productives i de tipus social que dinamitzin a curt termini l’activitat econòmica i que incideixin directament en la creació de llocs de treball. En la nova convocatòria del 2010, centrada en les noves tecnologies, les energies renovables, el turisme sostenible, el desenvolupament empresarial o l’atenció a la dependència, Tordera rebrà 1 milió sis cents mil euros per al desenvolupament de nous projectes.


.................................

Una d’un bitxo exòtic que mata una planta exòtica...

L'escarabat morrut colonitza aquesta tardor 42 palmeres més de la Selva
Diari de Girona 17/11/09

Augmenta la incidència en els municipis però l'insecte no s'estén a d'altres comarques
.

Una de les palmeres afectades per l'escarabat morrut. diari de girona

GIRONA J. SÁEZ
Girona és manté, i amb gran diferència, com la província catalana menys afectada per la plaga de l'escarabat morrut. No obstant això, aquest insecte que devora les palmeres fins a matar-les s'ha estès amb força durant aquest mes d'octubre. Aquestes últimes dades, que facilita el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), indiquen que des de setembre s'ha passat de 79 a 121 el nombre de palmeres afectades a les comarques de Girona.
Lloret de Mar és manté com el municipi amb més arbres afectats durant l'estiu. Durant el mes d'agost es van recomptar un total de 39 palmeres colonitzades per l'escarabat morrut. Les dades actualitzades d'octubre diuen que ja n'hi ha 44. El llistat de pobles afectats el segueix Blanes amb 32, seguit per Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva amb 12 i 15 palmeres afectades per l'insecte.


No s'estén territorialment


No obstant això, tot i haver una major incidència, la seva extensió només s'ha produït en les palmeres dels municipis que ja han patit prèviament les conseqüències d'aquesta plaga. En total a Catalunya hi ha 4.330 palmeres colonitzades per aquest insecte. Barcelona, la província més afectada, té 2.862 arbres afectats, seguit de Tarragona amb 1.347. Les comarques de Girona es troben a la cua, amb 121 palmeres colonitzades.

......................................

Una que està de moda...

Actes d'ocupació en el tram de l'N-II Tordera-Maçanet
El Punt 17/11/09

La demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya va anunciar ahir la convocatòria el mes de desembre per a l'aixecament d'actes prèvies a l'ocupació dels béns afectats per les obres de desdoblament de l'N-II entre Tordera i Maçanet.