dijous, 24 de desembre del 2009

Algunes notícies més per llegir 24/12/09...

Dues notícies “sorpresa” de caire urbanístic... només 2 petits exemples...


Corrupció a Maçanet, polítics sota sospita
Diari de Girona 24/12/09

Els responsables polítics asseguren no haver rebut cap notificació respecte a això i desconèixer de què se'ls acusa

Soms, a l'esquerra, i Guinó, a la dreta, separats pel secretari municipal. carles colomer

MARTÍ SANTIAGO
La Fiscalia provincial de Girona ha sol·licitat la imputació de l'alcalde de Maçanet, Alfons Soms (PSC) i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres Públiques i Serveis, Antoni Guinó (CiU), per presumptes irregularitats urbanístiques i suposats delictes de suborn i tràfic d'influències.
Ambdós representants polítics manifesten no haver rebut cap notificació respecte a això i desconèixer de què se'ls acusa. Ara bé, asseguren que s'ha entrat un document al registre municipal en el qual, precisament, es fa referència a aquesta qüestió.
L'antecedent d'aquesta decisió del fiscal és una denúncia formulada el 5 de maig passat en la qual s'exposen un seguit de presumptes irregularitats comeses al municipi. Per exemple, en una finca rústica del veinat del Pibitller s'hauria donat una cèdula d'habitabilitat a una edificació perquè tingués els usos de vivenda; existirien informes indicant la realització d'obres sense permís ni llicència i que no estarien senyalitzades adequadament; l'alcalde hauria amonestat una patrulla de vigilants que va sol·licitar la llicència d'obres a l'encarregat d'unes reformes efectuades a la urbanització Residencial Parc obligant-los a desistir de reclamar la documentació pertinent; la construcció d'una depuradora a la urbanització Mont Barbat, suposadament sense llicència; el regidor d'Obres Públiques hauria usat informació privilegiada per enganyar el propietari d'un terreny del veinat de Comajuliana -on s'hauria de construir una central de telecomuniacions- per comprar-li la parcel·la a baix cost amb l'objectiu de lucrar-se.
La denúncia es va ampliar el 22 de maig per acusar Guinó d'acceptar el suborn d'una promotora immobiliària. Els fets exposats en aquesta indiquen que el regidor hauria obtingut en propietat un dúplex al carrer Dolors gràcies a una permuta amb la promotora per l'edifici dels jubilats.
Així mateix, la denúncia indica que Guinó va beneficiar-se d'una activitat d'extracció d'àrids al paratge de Can Gorch. Suposadament, l'edil hauria aprofitat la seva condició pública i els seus coneixements per tal d'obtenir els permisos municipals i iniciar el negoci, per la qual cosa va crear, conjuntament amb el seu fill, l'empresa Extra-àrids, SL. De fet, Diari de Girona ja va publicar aquest assumpte quan va informar sobre les investigacions realitzades pels vigilants de Maçanet al regidor.
Respecte a la controvèrsia de la sol·licitud d'imputació, el regidor d'Obres Públiques declara estar tranquil. "A mi no em consta que jo hagi estat imputat per res", assegura. És més, considera que el fet d'haver-se entrat un document al registre exposant la decisió de la fiscalia té una "vessant política d'anar fent mal al govern" que, al mateix temps, creu sospitós i intencionat, ja que la denúncia s'ha efectuat contra els caps de les formacions que estan al capdavant del consistori maçanetenc.


Enquesta del diari...
Hi ha massa «irregularitats urbanístiques»a les comarques de Girona?




L’ ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA RECLAMA UN NOU FINANÇAMENT LOCAL
Ràdio Tordera 24/12/09

L’alcalde de Tordera reclama un nou finançament local. Segons, Joan Carles Garcia, el fons estatal d’ inversió local engegat per l’ estat, a més de no solucionar els problemes de finançament dels ajuntaments, a la llarga, generarà més despesa ordinària.

(alcalde critica feil)

Garcia ha lamentat que l’any vinent s’incrementi l’IVA. Tordera ha demanat una pròrroga de tres mesos per acabar el projecte de passeig fluvial al riu Tordera. En aquests moments Tordera està acabant de definir quins projectes inclourà al Fons estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat 2010. Tordera rebrà un milió sis cents mil euros, un 20% dels quals els podrà destinar a despesa ordinària de caire social. El termini per presentar els projectes acaba el mes de febrer.