dimecres, 24 de febrer del 2010

Sobre el POUM de Riells i Viabrea 24/2/10

Veïns de Riells recullen firmes contra el nou POUM
Diari de Girona 24/2/10

Es mostren contraris al creixement del poble i dissabte entregaran les signatures en el ple
.

Imatge de protesta pel proper ple. diari de girona

RIELLS I VIABREA E.B.
Veïns dels diversos nuclis i urbanitzacions de Riells i Viabrea estan recollint signatures perquè consideren que no se'ls ha informat d'un Planejament d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ja es va aprovar inicialment i en canvi, com explica un dels portaveus Sergio Navarro, "ens trobem que no sabíem res del què es faria i ara se'ns diu que haurem de donar d'entre el 10 i 30% dels nostres terrenys per equipaments i valorant a 289 euros per metre quadrat les nostres terres, que és molt poc".
El debat sobre el nou Poum de Riells i Viabrea és un tema d'actualitat al municipi fins al punt que aquests mateixos veïns preveuen anar al ple que se celebrarà aquest dissabte al migdia i que han forçat els grups de l'oposició (CiU i l'Entesa) en què demanen al Govern (ERC-PSC) que aturi la tramitació d'aquest nou planejament ja que consideren que preveu un creixement d'habitatges i demogràfic "sobredimensionat".
En aquest ple extraodinari els veïns aportaran les signatures recollides, que només en el nucli dels Boscos de la Batllòria ascendeixen al centenar, per tal que el govern, assegura Navarro, reflexioni sobre el que volen fer a Riells i Viabrea, afegeix.
L'última instància a la qual preveuen recórrer, explica Navarro, és presentar un contenciós administratiu contra el nou POUM, cosa que tampoc no descarten si "el Govern no canvia d'actitud".
El nou POUM de Riells també ha estat notícia darrerament perquè la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny està preparant un seguit d'al·legacions al Pla General en la mateixa direcció dels veïns i els dos partits que formen l'oposició en el consistori de Riells i Viabrea.

Riells i Viabrea celebra dissabte la tercera sessió participativa entorn al POUM
L’Actualitat del Baix Montseny 22/1/10

L'Ajuntament ha organitzat per a aquest dissabte, 23 de gener, una nova jornada de participació sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Riells i Viabrea. L'activitat es farà al Casal del Poble, entre les 10 del matí i la 1 del migdia, i tractarà sobre el nou centre, creixement i sostenibilitat; mobilitat, equipaments i zones verdes; i les urbanitzacions. La jornada es dividirà en una primera part de presentació del Pla i un posterior debat i taller amb els assistents.
La setmana passada ja es va organitzar una jornada sobre el POUM a Riells de Montseny. L'acte va tractar sobre el sòl no urbanitzable i el catàleg de masies, i el nucli de Riells. La jornada va tenir sobre la taula el debat de la proposta de fer una dotzena d'habitatges, que té el rebuig de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.
Segons l'alcalde, Josep Maria Bagot, la trobada va servir per acostar posicions. Bagot va insistir que el projecte "només es farà si el volen els veïns" ja que considera que són els que es podrien beneficiar dels resultats del procés urbanístic pel que fa a serveis d'enllumenat, depuració d'aigües o un aparcament que delimiti l'accés dels vehicles abans d'arribar al nucli. L'alcalde de Riells també insisteix que el planejament vigent permetia fer al mateix espai fins a 170 habitatges i que el POUM els redueix a una quinzena, tres dels quals ja estan construïts: "no volem que es massifiqui ni que sigui una urbanització sinó que es preveuen uns habitatges respectuosos amb l'entorn". El projecte també contempla la cessió del Molí de Can Joia que es podria convertir en el futur en un espai d'informació als visitants de Riells del Montseny. Bagot, però, insisteix que seran els veïns els que tindran la darrera paraula sobre el seu desenvolupament.