dimecres, 3 de març del 2010

Algunes notícies més per llegir 2 i 3/3/10...

Les aus ferides o mortes percaçadors furtius es tripliquen
Diari de Girona 3/3/10

El Centre de Recuperació n'aconsegueix salvar un 40%, mentre que un 43% moren o són sacrificades
.

.
CASTELLÓ D'EMPÚRIES ACN/DDG
El nombre d'aus protegides ferides per trets d'armes amb perdigons de caçadors furtius s'ha triplicat respecte a les mateixes dates del 2009. Gairebé el 40% torna a ser alliberat, mentre que un 43% de les aus moren o són sacrificades. Aquestes són les dades que ha recollit el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Parc dels Aiguamolls de l'Empordà. L'acumulat d'aus ferides durant el període de cacera 2009-2010 és el més alt dels últims sis anys. El percentatge podria ser superior perquè només es comptabilitzen les que arriben al centre les localitzades per particulars o agents rurals. Xoriguers, esparvers i aligots són algunes de les espècies ingressades.
Al centre, instal·lat al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà, hi tenen actualment tretze aus ingressades, de les quals cinc van arribar amb perdigons al cos. La recuperació d'una perdigonada és un procés molt lent i laboriós. Després de la diagnosi, comença el període de recuperació que pot anar des d'un mes fins a mig any en el pitjor dels casos. Òlives, esplugabous, astors, aligots, ducs o bernats pescaires són alguns dels pacients que han passat per al centre de recuperació. Estan protegits per llei i caçar-los està considerat un delicte, però encara hi ha furtius que els disparen i no només amb un sol tret, sinó amb perdigonades de fins a nou impactes en els casos més dramàtics. Segons el responsable del centre, Berto Minobis "costa molt creure que és un error; creiem que és totalment intencionat". La prova és que totes les aus ?rapinyaires estan protegides i, per tant, no hi ha possibles confusions. També es donen casos d'ocells marins disparats, com ara un mascarell, que han estat abatuts des d'una barca o des de la platja. "No ho entens; et pot arribar fins i tot un mussol que menja insectes" afirma amb indignació el responsable, que subratlla que és obra d'un grup molt minoritari del col·lectiu de caçadors a qui els agents rurals els resulta molt díficil "enxampar" mentre duen a terme aquestes pràctiques.

.
Quan un perdigó impacta contra el cos d'un ocell, els danys varien en funció del lloc on el toqui. L'impacte amb el terra també els provoca altres lesions, com ara traumatismes cranials o hemorràgies, sense oblidar la intoxicació del plom de la munició que queda al terra i que pot ser ingerit per un altre animal. La veteriànira del centre, Maria Piferrer, explica que sovint, quan arriben morts, se'ls atribueixen altres causes com ara l'atropellament i no es detecta que és per tret.
Els tècnics del centre remarquen que les dades de les que disposen no són reals. Es tracta de les aus que els han portat particulars, però moltes no arriben mai al centre perquè cauen en llocs que no es veuen o bé s'amaguen.


Alerta al Maresme pel temporal de vent
Diari Maresme 3/3/10
.

Foto: sxc.hu

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha alertat les policies locals de la comarca davant la previsió del temps per aquest dimecres, 3 de març. Segons informen, fins les 12 d’aquesta propera nit, el Maresme es veurà afectat per pluges abundants que localment poden ser d’intensitat forta.

A més, aquesta situació anirà acompanyada de vents que poden arribar a superar els 80 km/hores. Paral·lelament, hi haurà temporal marítim amb onades que superaran els 3 metres.


Busquen a la platja de s’Abanell de Blanes el cos d’un veí de Canet de Mar desaparegut fa dies
Malgrat Confidencial 2/3/10 (Vídeo)

Busquen a Blanes un canetenc desaparegut
Diari Maresme 3/3/10
.
Foto: Google Maps

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a la nostra Redacció que estan a la recerca d’un veí de Canet desaparegut a finals de febrer i del qual se n’hauria trobat la seva bicicleta a la platja de S’Abanell de Blanes.

A partir d’aquesta troballa, aquest dimarts 2 de març es va obrir un dispositiu de recerca marítima que també va comptar amb la participació d’helicòpters, Protecció Civil, Salvament Marítim i Bombers de la Generalitat. Aquest dimecres, aquest dispositiu ha estat suspès pel temporal de llevant i continua a través de les patrulles de Mossos d’Esquadra i Policia Local de Blanes.

Segons les informacions facilitades per alguns mitjans, l’home, d’uns 26 anys, té una alçada aproximada d’1,80 metres. Els seus familiars van denunciar la seva desaparició el passat 23 de febrer a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar.


Troben a s'Abanell la bicicleta d'un desaparegut a Canet de Mar
Diari de Girona 3/3/10

E.PADILLA
Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i altres cossos d'emergències van centrar-se ahir en la recerca d'un home de 26 anys desaparegut a Canet de Mar (Maresme) a la platja de s'Abanell de Blanes després que s'hi trobés la seva bicicleta. La família del jove va denunciar-ne la desaparició el passat 28 de febrer i des de llavors se'l busca. Es tracta d'un home prim, d'aproximadament 1,80 metres d'alçada i es troba en bona forma física. La recerca a Blanes va començar cap al migdia quan es va trobar una bicicleta que podria ser de l'home desaparegut. A banda dels Mossos hi van participar dues dotacions de Bombers de la Generalitat, i altres cossos locals. Al tancament d'aquesta edició no hi havia notícies sobre si l'home havia estat trobat.

Busquen a la platja de Blanes un noi de Canet de Mar desaparegut
El Punt 3/3/10

Batuda dels serveis d'emergència per localitzar un jove de 28 anys de Canet de Mar que hauria desaparegut a la frontera entre la Selva i el Maresme. La recerca se centrava ahir a la platja de s'Abanell, a la zona dels Pins, on s'ha trobat la bicicleta del noi. Tot fa pensar que la bicicleta va acabar a la sorra després d'estar dins el mar. Malgrat que la bicicleta hagi aparegut a Blanes, els serveis d'emergència no descarten que el jove hagués caigut en un altre punt de la zona costanera. Tot i així, els esforços de Bombers, Mossos d'Esquadra, policia local i Protecció Civil se centren en aquest punt, on han treballat bussos, mitjans marítims i aeris. Els treballs continuaran avui, però s'espera temporal de llevant.

Segons ha pogut saber aquest diari, el jove va sortir el dia 23 de febrer de Canet de Mar per fer una ruta amb bicicleta de diversos dies. En l'última comunicació que va tenir el jove amb els familiars els deia que havia quedat amb uns amics en un punt entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar. Però en veure que el noi no responia a les trucades van decidir diumenge presentar la denúncia.