Protesten contra l'allargament de l'autopista fins a Lloret
Diari de Girona 13/4/10
.
L'associació va penjar diverses pancartes aprofitant el pas de la marxa popular per les ermites
.
Una de les pancartes que SOS Lloret va penjar el passat diumenge. diari de girona
.
LLORET DE MAR DDG
SOS Lloret va organitzar un acte de protesta el passat diumenge per denunciar la construcció de la nova carretera que ha d'enllaçar Lloret amb l'actual autopista C-32.
Aprofitant la marxa popular que s'organitzava per les ermites de Lloret, la qual transcorre pels paratges de les Alegries, l'Àngel i Sant Pere del Bosc -tots espais afectats per aquesta infraestructura viària-, SOS Lloret va col·locar una sèrie de pancartes informatives perquè els més de 1.000 participants de la marxa coneguessin de primera mà per on transcorrerà la nova carretera.
Els missatges que es van poder llegir a les pancartes eren: "Carretera fora de Sant Pere", "No destruïm Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries" i "Aquí sí es veurà la carretera, mentiders". SOS Lloret denuncia que hi hagut falta de transparència i manipulació de la informació sobre aquest projecte per part de l'equip de govern.
Les reivindicacions que fa l'associació són diverses. En primer terme, creuen que la carretera tindrà un impacte ambiental sever sobre el territori, malmetent els espais naturals per passarà. A més, creuen que és un projecte que no volen els lloretencs, que no hi hagut consens i que a l'actitud dels consistori en els darrers anys ha estat la "desinformació constant".
.
Es posa en marxa un nou pla per prevenir el mosquit tigre
Diari de Girona 13/4/10
.
Aquesta mesura del Dipsalut preveu accions de control a l'espai públic i sensibilització de la població
.
Els embornals són un dels punts de proliferació del mosquit tigre. joan comalat
.
GIRONA F.B.
El Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter han posat en marxa la segona fase del Programa de Vigilància, Seguiment i Control del Mosquit Tigre. Aquest pla d'actuació s'ha presentat per tal que els deu municipis on s'ha detectat el mosquit tigre el puguin combatre amb efectivitat.
Entre altres coses la mesura preveu incidir encara més en la sensibilització de la població, especialment en la de segones residències. També es faran una sèrie d'accions de control a l'espai públic i als possibles focus del mosquit que es trobin, s'hi actuarà amb productes larvicides. Entre els principals punts de risc hi ha alguns embornals que tendeixen a acumular aigua propiciant la presència de larves. Tots ells estan identificats i cartografiats en el mapa de risc que s'ha elaborat de cada municipi.
Per aquest motiu, el Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter han posat en marxa un mapa de risc dels embornals per cadascun dels 10 municipis afectats, classificant-los de més o menys perillosos. En aquest sentit, recomanen als ajuntaments que tractin preventivament els embornals de risc aplicant periòdicament productes per matar les larves del mosquit. Aquest mapa facilita enormement la feina perquè permet estalviar temps i recursos ja que defineix les zones de l'espai públic on cal l'actuació i aquelles on no és necessari aplicar el producte.
Pel que fa al tema dels espais privats, les dues organitzacions que han posat en marxa el nou pla d'acció subratllen que és molt important la informació i sensibilització de la població. Per aquest motiu, han instat els ajuntaments a organitzar xerrades informatives i aprofitar personal i suports d'informació municipals per anar explicant com s'ha de prevenir la propagació del mosquit a tots els ciutadans.
.
El mosquit tigre ja s'ha establert en dotze municipis de la demarcació
El Punt 13/4/10
.
A l'estiu bona part de la feina es concentrarà a frenar l'expansió de l'insecte
.
El Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter consideren que el mosquit tigre ja està establert en un mínim de dotze municipis de les comarques gironines. Per això en aquests pobles l'estratègia es canviarà a partir d'aquest any, i les actuacions que es desenvolupin aniran encarades a frenar-ne l'expansió, i controlar els focus que hi ha confirmats. A la resta de municipis, es continuaran fent les tasques de vigilància que s'havien efectuat fins ara.
Tal com es temia, l'establiment del mosquit tigre a les comarques gironines ha acabat sent un fet. A hores d'ara, està present de manera estable a Blanes, Lloret, Tossa, Vidreres, Llagostera, Maçanet de la Selva, Sils, Caldes, Riudarenes, Calonge, Platja d'Aro i l'Escala. Això pel que fa als municipis on intervenen el Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits –a la fitxa–, que són bàsicament els de la Selva i els de la Costa Brava, si bé per exemple en el cas de Girona el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ha assegurat que a la ciutat l'any passat no s'hi va detectar cap cas.
En els municipis on ja es considera que el mosquit s'ha establert, es canviarà l'estratègia de manera que es passarà de la fase de vigilància a una de control dels focus, de manera que se'n pugui frenar l'expansió mitjançant productes larvicides. Per exemple, s'ha elaborat un mapa de risc dels embornals –un dels punts de cria del mosquit– dels municipis que tenen l'insecte establert, per poder-los tractar preventivament i matar les larves. Segons Eduard Marquès, responsable del servei, això permetrà estalviar recursos més endavant. En tot cas, Marquès ha remarcat la importància de continuar els programes de divulgació i la informació de camp, de manera que ara que començarà l'època en què ha de sortir el mosquit la gent prengui les accions preventives adients, com no deixar recipients amb aigua acumulada. Tot i l'establiment del mosquit en diversos municipis, Marquès ha valorat que la feina feta fins ara ha permès guanyar marge per actuar. Aquest estiu la previsió és que apareguin més focus, però s'espera controlar-los.
dimarts, 13 d’abril del 2010
Algunes notícies més per llegir 13/4/10...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada