dissabte, 10 d’abril del 2010

HOSTALRIC IMPULSA UN GRAN PROJECTE TURÍSTIC QUE IMPLICA TOTS ELS MUNICIPIS DE LA TORDERA. Ràdio Tordera 9/4/10

HOSTALRIC IMPULSA UN GRAN PROJECTE TURÍSTIC QUE IMPLICA TOTS ELS MUNICIPIS DE LA TORDERA.
Ràdio Tordera 9/4/10
.

.
L’Ajuntament d’Hostalric va acollir el mes passat la presentació del projecte de la “Ruta de la Tordera” als alcaldes dels diferents municipis que es poden veure afavorits per aquesta iniciativa, entre els quals Tordera.
.
La proposta de “Ruta de la Tordera” es concreta en un projecte turístic on resseguint el curs del riu i dels seus principals afluents, el visitant pugui conèixer el territori, les costums, la història, el patrimoni natural i cultural, els pobles, etc. Això ha de reportar beneficis a l’economia de cada municipi en forma de pernoctacions, consumició en bars i restaurants, increment de ventes en el comerç local, lloguers i guiatges, etc. La ruta ha de ser un itinerari senyalitzat, de baixa dificultat i pendents suaus, que l’usuari podrà recórrer a peu o en bicicleta, i que permetrà descobrir la conca resseguint el seu curs principal i un dels seus afluents principals, la riera d’Arbúcies.
.
La proposta de “Ruta de la Tordera”, per la seva naturalesa lineal, tindrà el seu inici en diversos punts, com per exemple al seu naixement al Montseny, a les Fonts de Sant Marçal, o a la pròpia riera d’Arbúcies. L’itinerari principal constaria d’uns 65 quilòmetres, que és la longitud del riu, mentre que el braç de la riera d’Arbúcies serien uns 19 quilòmetres. El regidor de medi ambient de l’ajuntament de Tordera, Carles Aulet assegura que l’objectiu del projecte, és crear una ruta verda durant tot el recorregut de la tordera.
.
L’itinerari principal del recorregut, començant pel seu naixement, s’iniciaria a l’alçada de les fonts de Sant Marçal i descendiria en direcció sud-est pels terrenys forestals i accidentats del Montseny en els municipis de Montseny, Fogars de Montclús, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera fins a Sant Celoni. A partir de Sant Celoni, l’itinerari seria molt més planer i en aquest cas els paisatges esdevenen molt més agrícoles i industrials, recorrent també els municipis de Riells i Viabrea, Hostalric, Fogars de la Selva per arribar fins a Tordera. Finalment, s’arriba a la desembocadura del riu. Carles Aulet, recorda que el projecte és molt ambiciós.
.
Aquesta iniciativa de turisme fluvial té alguns precedents a Catalunya però es troba més desenvolupada a Europa amb exemples com la “Ruta del Danubi”, la “Ruta del Roina”, o la “Ruta pel canal du Midi francès”, que enllaça el Mediterrani amb l’Atlàntic.