dimarts, 27 d’abril del 2010

La N-II entre Tordera-Maçanet, al Congrés. Diari Maresme 27/4/10

La N-II entre Tordera-Maçanet, al Congrés
Diari Maresme 27/4/10
.

.
El Congrés dels Diputats de Madrid debat aquest dimarts una moció presentada pel grup parlamentari de Convergència i Unió per la qual es demana la ‘interpel·lació urgent’ sobre la necessitat d’accelerar el desdoblament de la carretera N-II a les comarques de Girona. Entre aquests desdoblaments, hi ha el tram de 8,9 quilòmetres entre Tordera i Maçanet de la Selva que roman congelat per falta de pressupost.
.
La moció presentada pels diputats catalans demana, d’una banda, incloure l’execució de les obres que es trobin en tràmits avançats de desdoblament al nou Pla Extraordinari d’Infraestructures que impulsa el Ministeri de Foment. D’altra banda, també es demana licitar durant el segon semestre d’aquest any les obres dels trams Malavella-Sils, Sils-Maçanet i Tordera-Maçanet.
.
Cal recordar que en la sessió de control al Govern del passat dia 22 d’abril, el diputat per Girona del Grup Parlamentari Català al Congrés, Jordi Xuclà, va exigir al ministre de Foment José Blanco, que es “reiniciïn de manera immediata” aquestes obres de desdoblament de l’N-II a la demarcació de Girona i que “es licitin tots els seus trams” durant aquesta legislatura.
.
Trams ‘madurs’
.
Per la seva banda, el ministre de Foment va coincidir amb Xuclà en considerar aquesta obra “prioritària“, i es va mostrar “obert” a arribar a un acord en relació a la moció que CiU. Blanco també va dir que té intenció d’incloure en el Pla Extraordinari d’Infraestructures “aquelles infraestructures que estiguin madures“, i en aquest sentit va precisar que “l’N-II té varis trams madurs“.
.
També, l’Ajuntament de Tordera ha manifestat que amb la moció de CiU “es recull la inquietud i la insistència” del municipi per “desencallar definitivament el projecte de desdoblament de la N-II al seu pas per Tordera“. Cal recordar que aquest projecte, que va ser aprovat el maig de 2009, va comptar amb un pressupost base de licitació d’uns 249 milions d’euros, motiu per al qual va ser posposat per l’Estat, quan s’hauria d’haver iniciat la passada tardor.
.
Notícies relacionades:
Endarrereixen dos anys més l’inici del desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet