dimarts, 4 de maig del 2010

Algunes notícies més per llegir 4/5/10...

LES PLUGES OBLIGUEN A TALLAR LES RIERES DE VALL DE MARIA, LA MINA D’OR I LA RIERA DE L’ESTANY DE CAN TORRENT.
Ràdio Tordera 4/5/10
.
La Policia Local de Tordera informa, que com a conseqüència de la pluja s’ha procedit a tancar i senyalitzar amb cinta policial diverses rieres. En concret, la riera de Vall de Maria al Veïnat de Sant Pere entre N-II i Can Fosques, la riera de la Mina d’Or al veïnat Sant Tou camí accés des de carretera BV-5122 i La Riera de l’Estany de Can Torrent al veïnat St. Andreu. El regidor de medi ambient i pagesia, Carles Aulet explica el motiu d’aquesta afectació a les rieres.
.
La pluja de les darreres hores, també ha provocat un fet poc habitual, en aquest moments l’aigua del riu Tordera també circula per el braç esquerra del riu. Així ens ho explica el regidor, Carles Aulet.
.
A nivell general, Els gruixos de neu es comencen a acumular al Pirineu, les pluges persisteixen en bona part del país i aquesta matinada s’han registrat ràfegues de vent de 155 quilòmetres per hora a Portbou, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. El vent també pot aixecar onades de fins a 3 metres a la Costa Brava i les temperatures són baixes. Tot plegat, en ple mes de maig. Catalunya continua en alerta pel temporal de pluges, neu i vent. Protecció Civil demana que s’extremin les precaucions per circular i ha advertit que a la Vall d’Aran, a l’Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà és probable que calgui utilitzar cadenes.
.
Impulsen l’ARE de Malgrat de Mar
Diari Maresme 4/5/10
.
Foto: Google Maps
.
El Govern català ha autoritzat aquest dimarts la constitució de consorcis per impulsar 16 àrees residencials estratègiques (ARE) a Catalunya que permetran la construcció de 19.306 pisos, dels quals 10.707 seran habitatges protegits. Entre els ARE autoritzats avui hi ha el previst al sector “Escultor Clarà” de Malgrat de Mar, on es preveu edificar 525 habitatges (249 lliures i 276 protegits).
.
A partir d’aquest acord del Govern, i amb cada ajuntament, es decidirà el ritme de creació d’aquests consorcis per a l’impuls de cadascuna de les àrees residencials estratègiques dels seus municipis, “segons les seves necessitats i l’existència de demanda per fer-ho“, apunten fonts del Govern català.
.
Foto: gencat
.
Cal recordar que el Consell de Govern va aprovar, a finals de l’any passat, la constitució dels consorcis de 23 municipis per desenvolupar 31 àrees residencials estratègiques. Entre els consorcis autoritzats hi ha el de l’ARE de Pineda Centre, constituït el passat 29 de març entre l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l’Ajuntament de Pineda, que preveu la construcció de 1.998 habitatge (970 lliures i 1.028 protegits) al municipi maresmenc.
.
En total, la Generalitat ha aprovat ja la constitució de 37 consorcis a Catalunya per crear 47 ARE on s’impulsaran 54.017 nous habitatges. D’aquests, 29.255 pisos seran de protecció oficial.
.
La carretera de Malgrat de Mar a Blanes, tallada fins a finals d’agost
Malgrat Confidencial 4/5/10
.
.
Les obres de construcció per a substituir el pas a nivell de la via del tren per un pas enlairat, a la carretera BV-6001 –davant el Molí Vell-, obliguen a tallar el trànsit de vehicles. La mesura es posa en marxa a partir d’aquest dimarts dia 4 de maig i s’allargarà fins el dia 27 d’agost, segons les previsions inicials. Per aquest motiu, s’han establert diferents rutes alternatives amb l’objectiu de garantir el pas de vehicles i de camions a la zona de les fàbriques del Camí de la Pomereda.La construcció d’aquest pas enlairat costa 2,3 milions d'euros i suposa l'eliminació del darrer pas a nivell que hi ha a Malgrat de Mar.