dilluns, 7 de març del 2016

Ufff...El PP demanarà que es netegi la llera de la Tordera. Ràdio Palafolls 7/3/2016

Sembla que la vegetació a la llera d'un riu els sembra brutícia. El PP sempre del costat dels "amants de la Natura"... Aquesta notícia em sembla una xorrada de primera...

El PP demanarà que es netegi la llera de la Tordera
Ràdio Palafolls 7/3/2016


La diputada del  PPC al Parlament, María José Garcia Cuevas, va visitar Blanes la passada setmana, on es va reunir amb representants del sector del turisme del municipi per tal de conèixer de primera mà quines són les demandes que tenen en relació al Govern de la Generalitat.

Cuevas ha explicat que «la reunió ha sigut molt positiva i que comparteix amb el sector que cal que des del Govern de la Generalitat s’actuï amb més celeritat en tot allò que té a veure amb la millora dels serveis i els equipaments dels municipis».

Davant de les inquietuts del sector turístic i dels membres del seu partit, la diputada popular s’ha compromès a presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya reclamant a l’Agència Catalana Aigua (ACA) «mesures urgents de millora de l’espai fluvial del delta de la Tordera en el seu tram final al municipi de Blanes».

Demanarant una actuació urgent en la neteja i millora de la llera de la Tordera a Blanes i recorden que no s’hi ha fet res en els últims anys pel que  s’ha anat acumulant molts sediments i vegetació que poden suposar un risc d’inundació del municipi en cas de pluges torrencials.

A més el PPC demanarà que els sediments que es retirin siguin utilitzats per reposar sorra a la platja de S’Abanell.

A banda, per a Cuevas el Govern català està “tan obsessionat” amb el procés de ruptura amb Espanya que no està per sumar les seves polítiques de promoció dels municipis i comarques a les politiques de promoció turística que es fa ja des del Govern espanyol.

Assegura que des del PPC es reclama des de fa temps aquesta interacció i treball conjunt i que aquesta manca d’entesa va en detriment de municipis com Blanes.

En aquest sentit afirma que si es sumessin esforços, i Catalunya anés a les fires internacionals sota el paraigua de la Marca Espanya, arribaria a moltes més persones i que per tant es traduiria amb un increment de visitants a casa nostra.


El PPC demanarà en el Parlament que l’ACA netegi la llera de la Tordera a Blanes
blanesaldia.com 4/3/2016

Imatge de la trobada de la diputada amb membres del PPC de Blanes i del sector turístic

La diputada del  PPC al Parlament de Catalunya, María José Garcia Cuevas, ha visitat aquest matí Blanes. Acompanyada del regidor del PPC a l’Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera, s’ha reunit amb representants del sector del turisme del municipi per tal de conèixer de primera mà les demandes que aquests tenen en relació a tot allò que compateix al Govern de la Generalitat.

Cuevas ha explicat que «la reunió ha sigut molt positiva. Comparteixo amb el sector que cal que des del Govern de la Generalitat s’actuï amb més celeritat en tot allò que té a veure amb la millora dels serveis i els equipaments dels municipis».

Cuevas ha dit que «el Govern de la Generalitat està tan obsessionat amb el procés de ruptura que segueix sense voler sumar les seves polítiques de promoció dels nostres municipis i comarques a les politiques de promoció turística del Govern d’Espanya, cosa que des del PPC reclamem des de fa temps i reiteradament. Això va en detriment de municipis com Blanes».

Seguidament ha afegit «si suméssim esforços i Catalunya anés a les fires internacionals sota el paraigua de la Marca Espanya estic convençuda que arribaria a moltes més persones i això es traduiria amb un increment de visitants a casa nostra, també a Blanes».

La diputada popular ha explicat també la petició que li han fet tant els representants del sector turístic com els membres del seu partit en relació a la Tordera. En aquest sentit s’ha compromès a presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya reclamant a l’Agència Catalana Aigua (ACA) «mesures urgents de millora de l’espai fluvial del delta de la Tordera en el seu tram final al municipi de Blanes».

Portar sorra de la Tordera a la platja de S’Abanell

«Demanarem a l’ACA una actuació urgent en la neteja i millora de la llera de la Tordera a Blanes degut a que en els últims anys no hi ha hagut cap tipus de manteniment i això ha fet que s’hagin anat acumulant molts sediments i vegetació que poden fins i tot suposar un risc d’inundació del municipi en cas de pluges torrencials».

Finalment, Garcia Cuevas ha explicat que «en la mateixa proposta de resolució demanarem a l’ACA que els sediments retirats de la neteja de la llera de la Tordera siguin utilitzats per reposar sorra a la platja de S’Abanell tal i com se’ns ha demanat per part dels representants del sector turístic».