divendres, 22 d’abril del 2016

Tritons palmats (Lissotriton helveticus) als camps de Can Manresa (Tordera) 22/4/2016

 Femella gràvida de Tritó palmat (Lissotritom helveticus)

Tot i que la Bassa de Can Manresa encara està seca (allà hi ha decenes de tritons palmats i verds quan hi ha aigua), els petits canals que drenen els camps s'han entollat amb les darreres pluges...





Avui als camps de Can Manresa (Tordera) com a més destacat...

3 Tritons palmats (Lissotriton helveticus)
Decenes de larves de Salamandra comuna (Salamandra salamandra)
1 Granota pintada (Discoglossus pictus)
1 Sargantana roquera (Podarcis muralis)
3 Sargantanes iberoprovençals (Podarcis liolepis)

Tritons palmats (Lissotriton helveticus) mascles


Tritó palmat (Lissotriton helveticus) femella


Granota pintada (Discoglossus pictus)

Larves de Salamandra (Salamandra salamandra)


Sargantana roquera (Podarcis muralis)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, magnifiques fotos. Estic interesat en veure tritons i em sembla un bon lloc. Com es pot arribar? (no trobo can manresa al google maps :)).

Javier Romera ha dit...

Bones,

Com pots imaginar rebo demandes com aquesta molt sovint i la meva resposta sempre és la mateixa...

El blog va nèixer amb la voluntat de donar a conèixer i compartir els valors naturals de la Baixa Tordera per ignorats i maltractats per les administracions, i per això hi ha cites amb localitats concretes tot i que sóc partidari de no donar gaires detalls amb segons quines espècies i amb segons quins llocs per evitar ensurts desagradables (el blog és públic i no tothom ho pot mirar amb ulls naturalistes, no sé si m'explico prou bé) És un equilibri constant entre donar a conèixer i preservar.

Per norma no dono coordenades o localitats exactes en aquests casos a no ser que sigui amb voluntat d'estudi científic o amb caracter proteccionista... mai per activitats lúdiques o personals com entenc que és la teva demanda. Com pots imaginar hi ha molta gent que m'ho demana, i en cap cas és una forma d'actuar arbitrària o maniàtica per part meva... Les cites al blog són per compartir valors naturals a qui vulgui, mai per satisfacció personal o profesional de ningú per molt bones intencions que hi hagi al darrera.

Dit això, ni sóc ningú per qüestionar res ni puc evitar que ningú visiti els espais, faltaria més, i si el trobes tu mateix... com fem tots nosaltres... et demano la mateixa cura i discreció al respecte.

Espero que no em malinterpretis... no et dono les coordenades per norma, vaja.

Com a comentari personal... segur que si cerques tu mateix pel costat de casa igual els trobes, i t'asseguro que dóna més satisfacció personal la troballa que la foto, a més a més de contribuir a conèixer la seva distribució al territori.

Salutacions cordials,

Xavi