divendres, 30 de setembre del 2016

Sobre els càmpings irregulars de Blanes, alguns apunts imprescindibles. Víctor Catalan Casas 28/9/2016 Font: Facebook.com

Víctor Catalan Casas
Facebook 28/9/2016


Sobre els càmpings irregulars de Blanes, alguns apunts imprescindibles:

Es tracta essencialment de 3 càmpings: el Bellaterra, el Pinar i el Blanc. Però tanmateix, des de l'any 2000 han sigut expedientats 8 càmpings per actuacions irregulars sense llicència, que van de la tala de pins, a les edificacions, a l'abocament de sorres, a les ampliacions il·legals.

Des de l'any 2005, aquests 3 càmpings han fet ampliacions en zones inundables i en sòl agrícola d'especial protecció, on no es permet l'ús de càmping. Evidentment tampoc han pagat ni paguen els impostos pertinents ni per l'activitat ni per l'ús del sòl.

Revisant un per un els expedients, un fet constatable. Les primeres sancions surten de l'Ajuntament l'any 2005 i amb la signatura de Josep Marigó (govern de PSC+ICV-EUiA+ERC). Aquestes s'interrompen sorprenentment entre els anys 2007-2011 (govern CiU+PP+PDB) i no tornen a aparèixer fins l'any 2013, amb el govern de Josep Marigó (PSC), quan es va clausurar un d'ells (el càmping d'autocaravanes).

Actualment, en la revisió del Pla General, hi ha tres partits que clarament aposten per la legalització de tots els càmpings (PSC, CDC i PP), 3 en contra (ICV-EUiA, Batega i CUP) i 2 que no han fet encara un pronunciament clar (C's i ERC).

El que sobta, més enllà de les posicions actuals, és el silenci còmplice d'alguns que deuen moltes explicacions dels ulls grossos fets aleshores i les presses per legalitzar avui.

La notícia d'avui sobre que aquests mateixos càmpings també punxaven la llum (cosa que acabem pagant tots i totes) no ve de nou, però reafirma una posició: no poden ser premiades i reconegudes les actuacions d'aquells qui han estat jugant durant 11 anys fent trampes i jugant al marge del tauler, perquè avui la imatge del municipi ens la taquen a tots i totes.

El Delta del Tordera ha de tornar a jugar un paper actiu en la recuperació ambiental de la zona, en mantenir l'activitat agrícola del poble, i en complementar un turisme ambiental i de qualitat a la resta del poble, i no de fer caler ràpid i fàcil a costa de la competència deslleial.