diumenge, 16 d’octubre del 2016

Grans quantitats d'atalanta en migració per Catalunya! ornitho.cat 14/10/2016

Grans quantitats d'atalanta en migració per Catalunya!
ornitho.cat 14/10/2016

L'atalanta Vanessa atalanta és una de les papallones migradores més comunes de Catalunya. A l'estiu es distribueix per tot Europa, però a la tardor les poblacions més nòrdiques abandonen les Illes Britàniques i Escandinàvia i migren cap al sud d'Europa. A Catalunya és especialment abundant a l'octubre i novembre, amb l'arribada dels exemplars migradors.

Aquests darrers dies s'està veient per Catalunya un intens pas, i sembla que aquest any és força excepcional. Per tal de recollir la magnitud d'aquest fenomen cal que s'entri el màxim d'observacions possibles d'aquest lepidòpter a la base de dades d'ornitho. Poseu especial interès en el lloc, la direcció de vol, el nombre d'individus i, si és possible, el flux migratori (individus/unitat de temps).

Encara hi ha molts aspectes de la migració de les papallones que es desconeixen i actualment s'està estudiant la migració de l'atalanta a Europa. Els portals on-line com Ornitho.cat són una de les peces clau per fer-ho. És una espècie inconfusible i molt fàcil d'observar. Moltes gràcies per contribuir amb les teves observacions!

Mapa d'observacions: tardor 2016.

Fotografia: Màrius Domingo