draguen el Delta
Malgrat Confidencial 26/4/2008
peça informativa sobre el dragatge de sorra de davant el delta de La Tordera. Declaracions dels responsables dels càmpings i d'observadors del riu
l'Estat evita fixar terminis
Malgrat Confidencial 28/1/2009
peça informativa sobre la visita del Secretari general del Mar, Juan Carlos Martín, a Blanes per veure els desperfectes causats pel temporal de llevant del 26 i 27 de desembre del 2008 i anunciar les accions que durà a terme el Ministeri de Medi Ambient com agilitzar el projecte per remodel·lar el passeig de s'Abanell o fer una nova aportació de sorra
s'Abanell, un altre cop
Malgrat Confidencial 22/10/2009
Aquest forat ja té 15 metres i continua creixent. Les ones daquest matí segueixen castigant la part sud del passeig de sAbanell de Blanes, la que toca amb el delta de la Tordera. Ahir ja van fer caure uns 25 metres del mur de subjecció i van desfalcar part del passeig provocant aquest gran forat. Al vespre, lAjuntament va acordonar la zona. Ara reclama que sarregli ràpidament perquè ningú pugui prendre mal. Aquesta part del passeig és responsabilitat de la Generalitat.
El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy ha assegurat que Blanes ja ha redactat un informe dels danys, que sha enviat a la Generalitat.
Les destrosses han tornat a ser el tema de conversa entre els veïns que passejaven per sAbanell. Ningú sha mostrat sorprès.
Un veí de la zona, ha explicat que aquesta situació no és nova i sembla que ningú sigui capaç de trobar una solució definitiva.
Segons Josep Gimeno, propietari dun dels càmpings de sAbanell, les autoritats i administracions tenen la zona abandonada. Gimeno ha assenyalat que els pescadors de Blanes ja havien advertit de la poca efectivitat de les actuacions que shan fet al litoral blanenc.
De moment el temporal no ha malmès la part del passeig que pertany a lEstat. Segons lAjuntament el muret i laportació de sorra que shan fet aquest estiu ho han evitat. Els veïns asseguren, però, que quan hi hagi un temporal més fort també tornarà a patir destrosses.
els efectes continuen
Malgrat Confidencial 10/3/2010
El temporal de mar ha destrossat un edifici dun dels càmpings que hi ha a tocar a la platja de Malgrat de Mar. Les fortes onades han xocat contra ledifici, provocant que aquest sensorrés. Per sort, en el moment de caure no hi havia ningú ja que els Mossos havien avisat amb antelació de la situació.
El fort temporal de mar ha deixat els càmpings pràcticament incomunicats. I és la zona ha quedat completament negada daigua. Els vehicles amb prou feines hi poden circular i, fins i tot, alguns campistes han hagut de ser traslladats.
Un altre dels llocs afectats pel temporal, en aquest cas de vent, ha estat la zona agrícola del Pla de Grau. Alguns pagesos han vist com els seus hivernacles quedaven totalment destrossats.
Després de patir les conseqüències del temporal, ara els pagesos temen els danys que puguin ocasionar les glaçades.
solucions desesperades
Malgrat Confidencial 14/3/2011
Aquesta és l'escullera que s'estava construint per protegir un dels càmpings que hi ha a tocar la desembocadura del riu La Tordera. L'havia encarregat el propietari del càmping per intentar protegir-lo de les ones, que constantment neguen part dels terrenys més propers a la platja i causen nombroses destrosses.
Aquesta escullera no comptava amb el permís corresponent del Ministeri de Costes.
És per això, que el propietari ha hagut d'aturar la construcció.
Els propietaris dels càmpings diuen que en infinitat d'ocasions han reclamat a l'Estat una solució a la problemàtica que pateixen o, si més no, que els deixin fer alguna cosa. La única resposta que havien rebut fins ara era el silenci administratiu.
Darrerament, el Ministeri els ha comunicat que, si ells assumeixen el cost total de l'obra, es podria construir una escullera de metacrilat.
Quan es produeix una forta llevantada el mar es menja bona part del terreny propietat dels càmpings de la zona. Aquests es queixen que l'Estat no aporta cap tipus de solució i, en canvi, han de seguir pagant els impostos d'un espai que no poden fer servir. També diuen que el problema augmenta cada vegada que es retira sorra del fons marí per traslladar-la a la platja de s'Abanell de Blanes.
Olas gigantes destrozan la costa de Barcelona | Las olas llegaban a alcanzar hasta los cinco metros
alex draco gomez 7/3/2013
El temporal que azota Barcelona está generando olas gigantes que han llegado incluso a las vías del tren en los municipios costeros y en algunos momentos han dejado incomunicados a numerosos trabajadores.
El fuerte oleaje que está sufriendo la costa de Barcelona ha provocado retrasos en algunos trenes de cercanías. Además de los retrasos en la circulación ferroviaria, varias carreteras catalanas se han cerrado al tráfico por inundaciones de la vía y desprendimientos. Las olas llegaban a alcanzar hasta los cinco metros.
En los municipios de la zona de Malgrat de Mar (Maresme) el mar se ha comido la playa. Los vecinos dicen que hacía años que no veían un temporal de oleaje tan fuerte. Según el servicio catalán meteorológico, no llovía tanto desde el pasado mes de octubre. Las lluvias han inundado calles, campings y los bajos de algunos domicilios.
El mar s'empassa la sorra del delta de la Tordera
El Matins TV3 6/2/2014
Aquest dijous hem estat a Malgrat de Mar, des d'on es pot observar una costa que aquests últims anys ha perdut quaranta metres d'amplada perquè se'ls ha menjat el mar. Ara, un estudi de la UPC proposa solucions per recuperar el litoral. N'hem parlat amb Marc Monguilot, del càmping La Tordera; amb Míriam Sisa, del càmping Els Pins, i amb Joan Mercadé, regidor d'Urbanisme i Platges de Malgrat de Mar. El col·laborador Josep Lluís Gallego ens ha explicat els principals motius que causen la desaparició de les platges i mesures que es poden prendre per recuperar la sorra. També ens hem fet ressò del resultat d'una enquesta feta per l'Agència de Residus de Catalunya que conclou que l'ús de bosses de plàstic d'un sol ús s'ha reduït gairebé a la meitat a Catalunya entre el 2007 i el 2012, i hem recordat quins són els principals perills del plàstic al medi ambient.
Regeneració de platges a Malgrat de Mar
Telenotícies Comarques 3/6/2015
Instal·len espigons geotèxtils a les platges de Malgrat de Mar
La platja de Malgrat de Mar estrena els nous espigons
Imatge d'ahir al migdia de la platja de Malgrat que s'ha regenerat abocant-hi sorra provinent d'Arenys i instal·lant els espigons de geotèxtil. Foto: Q.PUIG.
Regeneració de platges a Malgrat de Mar
Telenotícies Comarques 3/6/2015
Instal·len espigons geotèxtils a les platges de Malgrat de Mar
Telenotícies Comarques 16/6/2015
La platja de Malgrat de Mar estrena els nous espigons
El Punt Avui 16/7/2015
Imatge d'ahir al migdia de la platja de Malgrat que s'ha regenerat abocant-hi sorra provinent d'Arenys i instal·lant els espigons de geotèxtil. Foto: Q.PUIG.
Estabilización en Malgrat de la playa próxima al Delta del Tordera y defensa contra inundaciones
Blanesaldia.com 17/5/2016
El vídeo muestra las obras que se han realizado en el entorno próximo al Delta del río Tordera, en Malgrat de Mar. La finalidad de las obras, en las que el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha invertido casi 150.000 euros, son estabilizar la línea de costa y crear defensas contra inundaciones en las playas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada