divendres, 13 de gener del 2017

Les colònies "controlades" de gats ja són la principal causa d'extincions locals de fauna autòctona "protegida" a molts municipis 13/1/2017

Fullejant o escoltant mitjans locals, quan no comarcals, t'adones que la gran majoria de notícies referides al "medi ambient" tracten sobre mascotes, i aquest dies les referides a les colònies "controlades" de gats esquitxen a gairebé tots els municipis... està de moda (urbanita, clar), i ara que arriba el fred preocupen, vaja! El lobby animalista controla ja les administracions i resulta curiós llegir i escoltar com els ajuntaments "paguen" el seu manteniment, quan no es recullen signatures per exigir-ho!

No vaig penjant aquí totes les notícies sobre el tema (com a denúncia evidentment) perquè no pararia mai i això va de Natura, no de mascotes. Que altres no incloguin als gatets (controlats o no, esterilitzats o no) a les llistes d'animals exòtics invasors no deixa de ser curiós i allà cadascú, i quan et responen que no ho fan perquè es tracta d'"animals de companyia" t'adones de fins a on arriba l'absurd de tot plegat.

Doncs resulta que aquestes colònies "controlades" ja són causa principal de la desaparició de molts animalons autòctons "protegits" que o ja s'han extingit allà on coincideixen amb aquestes colònies artificials, o han deixat de niar als municipis (a les platges naturals i zones humides són un veritable drama) o simplement causen milers de baixes entre animalons silvestres que molts pensen que "cuiden" donant-li menjà a jardins o al carrer sense afrontar els veritables problemes per "espinosos".

Llegir, per exemple, que només a Arenys de Mar hi ha unes 30 colònies de gats ens aclara fins a on arriba el problema...

La DADA recull més de 200 quilos de menjar en la campanya de recollida de pinso pels gats abandonats al carrer
Ràdio Arenys 12/1/2017

Per: Mar Sánchez / Gemma Roig

La DADA ha aconseguit menjar per dos mesos

Des de l’entitat ha volgut agrair les aportacions que han fet els arenyencs al llarg d’aquests darrers dies i que permetrà a l’entitat alimentar els animals durant uns dos mesos.  

La responsable de la DADA, Carme Blanco, ha explicat que el pinso que donen als gats abandonats al carrer el paguen des de la seva pròpia butxaca. Per aquest motiu, campanyes com aquesta serveixen per fer front a les despeses que l’entitat té amb els aliments pels animals. Blanco ha assenyalat que els diners que els dóna l’Ajuntament i els socis de l’entitat els destinen a les castracions, esterilitzacions, medicines i tot allò que tingui a veure amb controls mèdics.

Davant la bona resposta que hi ha hagut, la DADA no descarta repetir la campanya altres moments al llarg de l’any.

L’entitat té comptabilitzades unes 30 colònies de gats al carrer a Arenys de Mar, el 90% de les quals estan controlades. També sembla que hi ha un repunt en les adopcions dels animals, tant pel que fa a gent de la nostra vila com d’Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta i, fins i tot, de Barcelona.