dimecres, 15 de març del 2017

Tenim, tots, un greu problema amb les "mascotes" i els "exòtics" 14/3/2017...

Troben 21 rèptils sense documentació en una casa de Sant Quirze
El9nou.cat 14/3/2017

Un veí del poble de 26 anys ha estat acusat per una presumpta infracció adminitrativa per la tinença de rèptils sense documentació.


Els Mossos han localitzat 21 rèptils -sobretot serps de diverses espècies- que un veí de Sant Quirze Safaja tenia en diversos terraris en dues habitacions de casa seva. L’actuació, segons han informat fonts de la policia catalana aquest dimarts, es va fer dimecres de la setmana passada.

Cap d’aquests animals tenia la documentació pertinent. Per aquest motiu, la policia catalana acusa a l’home, de 26 anys, d’una infracció administrativa per tinença de rèptils sense documentació. Sí que la tenia de tres dels animals localitzats, que no han estat comissats pels Mossos.

Entre els animals que no tenien autorització hi ha una boa constrictor, quatre pitons boa, dos dragons barbuts, quatre serps guttata, dues serps pitó, quatre serps musel de porc, un varà, una serp rei de Califòrnia i dos llangardaixos platejats del Sudan.

Després d’un accident de trànsit

La investigació dels Mossos s’ha fet arran d’un accident de trànsit on es va veure implicat el veí de Sant Quirze. Els agents actuants van veure que portava una gran quantitat de rates blanques i els va cridar l’atenció. L’home els va explicar que eren per alimentar les serps que tenia a casa.

El veí de Sant Quirze va tenir un accident de trànsit mentre portava una gran quantitat de rates blanques. Això va estranyar als Mossos i va ser l’inici de la investigació

Amb tot, la informació es va traslladar a la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos a la Regió Policial Central que va fer la inspecció a l’habitatge i va acabar trobant els animals sense les autoritzacions pertinent.