dimarts, 4 d’abril del 2017

Algunes notícies per llegir 3 i 4/4/2017...

La Confraria de Blanes va subhastar el mes de març peix i marisc per valor de més de 663.000 euros
Blanesaldia.com 3/4/2017

Port de Blanes

El passat mes de març la Confraria de Pescadors de Blanes va subhastar 114.960 quilos de peix i marisc, que en conjunt van aconseguir un valor total de 663.649 euros. Les captures més valuoses van ser la gamba, el seitó i la gamba blanca, que van totalitzar 376.084 euros, el 56,6% del total subhastat.

Aquestes van ser les 15 espècies de peix i marisc que van obtenir un major valor el passat mes de gener:

Espècie                        Quilos                   Euros

Gamba                         7.047                   195.592
Seitó                           56.485                   127.055
Gamba blanca            3.220                     53.437
Lluç palangre              4.739                     49.420
Sonso                           2.263                     27.543
Escamerlans               1.141                     24.850
Tonyina                       1.597                     20.439
Sardina                      12.078                    19.503
Roger vermell             1.755                   14.272
Pop roquer                  3.143                    13.213
Rap vermell                 1.515                     11.725
Sipia                             1.066                     11.390
Mollera roquer          2.546                       9.347
Calet                               669                       8.235
Pagell                          1.079                       7.352


Ulabox amplia la peixateria online amb producte fresc del Grup Ros de Blanes
Diari de Girona 3/4/2017

El supermercat en línia incorpora sardina, seitó, calamar, escórpora o els productes Freskibo


Directament del mar a casa del client, sota comanda i en menys de 24 hores. Ulabox, un supermercat en línia, ha incorporat més de 60 referències de peix fresc de la llotja i altres productes de Grup Ros, amb seu a Blanes i especialitzat en la distribució de peix fresc i congelat per a peixateries, gran distribució, majoristes i canal horeca.

Per a aconseguri servir el peix fresc a domicili, Ulabox i Grup Ros han optimitzat processos en logística i han sincronitzat la seva cadena de subministrament amb un sistema de treball just-in-time. D'aquesta manera, els clients del supermercat en línia poden incloure el peix fresc a les seves compres i rebre´l l'endemà a domicili acabat d'adquirir a la llotja.

En concret, en el nou assortiment de peix provinent de la llotja d´Ulabox destaquen els peixos més característics de costa a preus assequibles. Entre aquests, es troben la sardina, el seitó, el calamar o el moll de roca i també productes típics de la zona de la Costa Brava com la gamba de Palamós.

A més, a Ulabox hi haurà disponibles referències com el déntol, el gall de Sant Pere o l´escórpora, entre altres peixos que només es troben de forma esporàdica a peixateries tradicionals, pels acords que Grup Ros, amb seu a Blanes, manté amb llotges i confraries de pescadors del litoral català.

En una primera fase, el peix fresc de la llotja, així com altres productes frescos d´Ulabox, únicament estan disponibles per als clients de l´àrea metropolitana de Barcelona.

Apropar el peix a tota la família

A part del peix fresc de la llotja, Ulabox ha inclòs al seu assortiment online habitual els productes de la marca Freskibo, també pertanyent a Grup Ros. Són solucions ideals per a que tota la família mengi peix de primera qualitat, entre elles hamburgueses elaborades a partir de les parts nobles del peix: hamburgueses de lluç i gambes, de bacallà i espàrrecs, de salmó i lluç i de tonyina.

De la marca Freskibo, també estan disponibles a Ulabox diverses referències de peix fresc envasat i envasat "skin pack", i plats de peix amb salsa per a preparar en microones.

En paraules de Francesc Ros, director de desenvolupament empresarial de Grup Ros, "la venda de peix fresc a Ulabox suposa tota una novetat en el negoci per al grup familiar, ja que és el primer cop que apostem per la venda directa al consumidor a través d´e-commerce. Des de 1930 treballem per oferir la millor qualitat en la nostra matèria primera i en el moment d´adaptar-nos a les noves necessitats de les famílies, hem confiat en Ulabox per dur el peix més fresc de les nostres costes a les llars amb la millor atenció al client i, d´aquesta manera, assegurar la frescor del producte fins que arriba a casa dels nostres consumidors".

Per a Jaume Gomà, CEO i cofundador d´Ulabox, "la incorporació del peix fresc de la llotja de Grup Ros és un pas més en l´estratègia del nostre supermercat online, de dur a les llars dels nostres clients productes tan frescos i de proximitat que 24 hores enrere es trobaven al mar o al camp. Segons les nostres xifres, més d´un 60% de les compres a Ulabox ja inclou producte fresc. Amb això demostrem el que tothom ens deia que era impossible: la gent compra aliments frescos per Internet i repeteix l´experiència".


Diari de Girona 4/4/2017

Accident entre un cotxe i un porc senglar a Sant Feliu de Buixalleu. Els fets van tenir lloc aquest passat diumenge al vespre, quan el vehicle –un automòbil de la marca Citroën– va topar amb aquest animal (que es trobava a la calçada). El sinistre es va produir cap a un quart de deu de la nit al quilòmetre número 10 de la carretera GI-552, al terme de Sant Feliu, segons van informar ahir fonts dels Bombers de la Generalitat. 

Tot i els desperfectes que el xoc entre el cotxe i el porc senglar va deixar a l'automòbil, els dos ocupants del vehicle en van poder sortir il·lesos.


El atrau població de comarques catalanes i de l'estranger; en canvi, perd població de la resta de l'Estat,


ERC presenta una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera
Ona Malgrat 4/4/2017

El grup polític municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya presenta una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera que es debatrà en el ple ordinari del mes d'abril, aquest dijous 6 d'abril a les 19 h.

ERC exposa que el desdoblament de la carretera nacional A2, al seu pas per les comarques de Girona, és una de les principals reivindicacions i necessitats d'aquest territori. A més, ha afegit que els trams que sempre s'havia premist desdoblar s'hi inclou el de Maçanet de la Selva - Tordera. Fisn i tot les obres per a fer aquest desdoblament van ser iniciades i paralitzades posteriorment.

D'altra banda, també exposa que el Ministerio de Fomento va informar que es replantejava l'execució d'aquest tram amb l'argument que "deixava de complir la funció de tram de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, atès que el març del 2010 es va cedir la titularitat de la carretera N-II entre Montgat i Tordera a la Generalitat de Catalunya" i feia referència a "l'Ordre FOM/3317/2010 de mesures sobre eficiència en l'execució d'obres públiques". En aquest sentit, ERC consifera aquests arguments com "absolutament fal·laços", ja que considera que no incloure el tram de Maçanet fins a Tordera suposa "desconnectar tota la població que utilitza la N-II i deixar-la sense connexió mitjançant autovia a l'autopista del Mediterrani AP-7; deixant les comarques de Barcelona sense connexió mitjançant autovia fins a les comarques gironines i la frontera francesa i, en definitiva, causant un greu perjudici a aquesta població amb el manteniment d'un tram de N-II perillós".

ERC destaca la importància del tram entre Maçanet i Tordera, ja que hi ha comptabilitzats "més de 20.000 vehicles diaris" i, per aquest motiu,  proposa l'adopció de dos acords en relació al desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera. Aquests són "instar el Ministerio de Fomento a reafirmar el caràcter estratègic de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, deixant sense efecte la resolució publicada el 25 de setembre de 2012 i, assumint de nou la necessitat del seu desdoblament, ordenar la continuïtat a les obres de desoblament" i "donar trasllat d'aquest acord a tots els partits polítics representats al Congrés dels Diputats".