divendres, 5 de maig del 2017

Sobre el desgavell de la costa 27/4/2017 i 4/5/2017

El Ministeri de Medi Ambient farà properament l'entrega a l'Ajuntament de l'obra feta al Passeig Marítim
Ràdio Pineda 4/5/2017


El Ministeri de Medi Ambient entregarà a l'Ajuntament l'obra que està fent a la façana marítima, divendres vinent. Les obres han consistit en fer una escullera de pedres que ha de servir per protegir el passeig en cas de temporals. Segons la previsió de l'Estat central, divendres de la setmana que ve es farà l'entrega de les obres i a partir d'aquí, haurà de ser l'Ajuntament l'encarregat de tirar endavant les obres per refer el carril bici i restablir la vegetació i mobiliari urbà. L'alcalde Xavier Amor, ha explicat que ha fet una visita de les obres i «confia que abans de Sant Joan ja s'hagi obert el pas de persones i bicicletes». L'alcalde ha explicat que el Ministeri també ha reforçat l'escullera que ja estava construïda de fa anys, i ha insistit en que «Pineda vol una solució definitiva» i ha demanat «un estudi rigorós per trobar algunes mesures que puguin ajudar a fer front als temporals marítims.

Les obres han anat a càrrec de l'Estat central que ha invertit un milió d'euros per fer els treballs. Ara l'Ajuntament de Pineda ha de fer les obres d'urbanització superior i el cost aproximat és d'uns 400.000€. L'equip de govern buscarà subvencions per poder assumir aquest cost. El ple de l'Ajuntament de Pineda ja va aprovar el «Projecte de restitució del Passeig» per optar a línies de finançament.


Roques i sauló, roques i sauló, roques i sauló,... i plantar arbres on no toca per dir que són ecològics... Aquesta és la única resposta de les administracions les demandes de gestió de les platges?...
Obres d'adequació a la platja de la Musclera
Ajuntament d'Arenys de Mar 27/4/2017


L'Ajuntament d'Arenys de Mar està realitzant aquests dies una sèrie de treballs a la platja de la Musclera per reparar els efectes dels darrers temporals abans que comenci la temporada d'estiu.
Els treballs d'adequació passen per refer l'escullera de la desembocadura del rial, en la qual s'han allargat i consolidat els marges laterals de pedra. Amb aquesta acció es vol evitar la formació d'un gran bassal d'aigua en els episodis de tempesta.

També s'estan realitzant una sèrie de moviments de terra per guanyar espai de sorra de platja i consolidar la base on s'instal·laran les dues guinguetes d'aquesta platja. A més, també s'estan renovant les instal·lacions de serveis per adequar-les a la situació de les guinguetes i al trasllat del lloc de socors.

Pel que fa al camí d'accés, aquest guanyarà amplada per facilitar l'accés de vehicles de serveis i d'emergències i s'hi prohbirà l'estacionament de vehicles, alhora que es farà plantació d'arbres i arbustos en el marge que separa el camí i la platja.