dilluns, 31 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 30 i 31/7/2017...

La Generalitat presentarà recurs contra la paralització de les obres de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar
Ràdio Tordera 31/7/2017


La Generalitat recorrerà la suspensió cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre les obres de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar. Els serveis jurídics estan treballant en el recurs i preveuen presentar-lo durant els propers dies.
Com ja vam explicar la setmana passada, la interlocutòria del TSJC assenyalava que hi havia indicis que feien sospitar que el traçat “s’hauria pogut aprovar sense la declaració d’impacte ambiental obligatòria” i que “el projecte de traçat no es correspon a l’estudi informatiu pel qual es va aprovar la declaració, el març del 2000”. Des del Govern de la Generalitat, però, defensen que “no hi ha variacions importants que tinguin efectes sobre el medi ambient” i que la declaració d’impacte ambiental que es va fer amb l’estudi informatiu del 2000 és “perfectament vàlida” per al projecte del 2016. Josep Rull és el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat.

rull recurs C-32

Recordem que la plataforma ciutadana “Stop C-32” ha estat sempre contrària a l’ampliació d’aquesta via pels perjudicis mediambientals que podria suposar. De fet, a la primavera, es van celebrar dues consultes a Lloret de Mar i Blanes per preguntar a la ciutadania sobre el perllongament. Totes dues poblacions es van mostrar contràries a les obres. De moment, les obres continuen aturades i amb problemes de trànsit durant aquests mesos d’estiu, on la mobilitat de vehicles a la costa s’intensifica notablement amb el turisme.


Gràcies a la ràpida intervenció de Bombers, Protecció Civil i ADF, s'ha pogut extingir ràpidament un incendi forestal que ha cremat uns 300m2 a la zona de la Venda de Goya el treball coordinat ha resultat molt efectiu .. !!
Secretariat Federacions ADF Catalunya
Gracias a la rápida intervención de los bomberos, la protección civil y las adf, ha sido capaz de extinguir rápidamente un incendio forestal que ha quemado alrededor de 300 m2 en la zona de venta de goya el trabajo coordinado ha demostrado ser muy eficaz..!! @[131753397213157:274:Secretariat Federacions ADF Catalunya]
Traducido


Petit incendi al costat del camp de futbol apagat per Policia Local. Els Bombers estan refrescant. Possiblement per una bretolada.


Crema un cotxe i vegetació a l'AP7, a Santa Maria de Palautordera
Nació Digital 30/7/2017

Per a l'extinció s'hi han despalçat quatre dotacions

Fumarada de l'incendi d'un vehicle i vegetació a l'AP7 | Toni Armengol

A les 15:05 h de la tarda d'aquest diumenge 30 de juliol s'ha incendiat un vehicle a l'AP-7, a l'alçada del KM 112 en direcció Barcelona dintre del terme municipal de Santa Maria de Palautordera, segons que han informat Bombers de la Generalitat. El foc, que es podia veure des de diversos punts del Baix Montseny, ha ocasionat la crema de vegetació del voral de l'autopista,

Per a l'extinció del foc s'hi han desplaçat quatre dotacions de bombers provinents de la Regió Nord i dels parcs de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor. També s'hi han desplaçat mossos d'esquadra. L'incendi ha quedat apagat cap a les 16 h de la tarda i no hi ha hagut danys personals. A l'autopista s'han generat dos quilòmetres de retenció.



Onada de calor africana la setmana vinent. La calor i la xafogor intensa estaran servides uns quants dies 🔥🔥




El ple de l’Ajuntament de Palafolls aprova una reducció del rebut de l’aigua que beneficiarà a uns 700 abonats
Blanesaldia.com 31/7/2017

Imatge del ple / Ajuntament de Palafolls

El ple de l’Ajuntament de Palafolls, celebrat el passat el passat 28 de juliol, va aprovar una modificació de les tarifes del servei d’abastament d’aigua amb el que es preveu reduir la factura d’una part dels abonats.

Segons va informar Ràdio Palafolls, l’administració local ha mantingut converses amb l’empresa Sorea per actualitzar els trams del rebut del servei. Així, la modificació que es va aprovar consisteix en ampliar els litres en el segon tram de la factura per tal d’evitar que el consumidor que es trobi en el consum mig, no salti al següent barem de tarificació.

L’àrea de serveis públics de l’Ajuntament considera que la mesura beneficiarà a uns 700 abonats de Palafolls i suposarà una reducció de la factura final de l’aigua entre el 18 i el 20%.


Descartada Santa Susanna, la Festa al Cel apunta a terres lleidatanes
Ràdio Calella 31/7/2017

Imatge d'arxiu

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, admet que han tirat la tovallola. El consistori i també l’organització, que havien estat treballant colze a colze en el projecte perquè el festival aeri es quedés a la comarca del Maresme, després que Mataró hi renunciés per motius polítics. Fa pocs dies la Generalitat de Catalunya va comunicar que Santa Susanna no complia amb els requisits de seguretat que s’exigien, però Campolier hi veu al darrera altres motius.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Campolier ha lamentat que totes les gestions i els treballs fets per acollir la Festa al Cel s’hagin quedat en un no res. Ha confirmat que Protecció Civil els ha denegat el permís perquè se celebrés a Santa Susanna, i apunta l’interés per promocionar la zona d’Alguaire, a Lleida. Tot fa indicar que serà la seu de la pròxima edició del festival aeri.

“Les nostres condicions eren molt similars a les que tenia Mataró, però ens han posat moltes dificultats i el llistó tant alt que difícilment el podíem complir. I bé, sembla que l’aeroport de Lleida necessita que el promocionin, i Protecció Civil li està posant més facilitats que les que ens donava a nosaltres”, ha dit Campolier.

 
L’alcalde de Santa Susanna ha expressat el seu màxim suport a l’organització de la Festa al Cel. Recorda que totes les gestions fetes fins al moment per mantenir-la a la comarca s’han basat en garantir la seguretat i el finançament per part de privats. En aquest sentit, ha agraït el suport que s’ha rebut de patrocinadors i del sector hoteler de Santa Susanna, que veia en la festa una cita per allargar la temporada turística.


Santa Susanna renuncia a la Festa al Cel i el festival diu adéu al Maresme
Ràdio premià de Mar 31/7/2017

Imatge del festival en una edició a Mataró (Foto: Mataró Ràdio)

Santa Susanna ha renunciat a acollir la Festa al Cel 2017 i marxarà definitivament del Maresme. Segons informava dissabte El Punt Avui, l’alcalde Joan Campolier va emetre divendres un comunicat en què anunciava la decisió i adduia que les condicions exigides per Protecció Civil per garantir la seguretat dels assistents eren “insalvables” i “inassumibles”. Campolier també es mostrava decebut i afirmava que el Departament d’Interior havia estat “inflexible” amb les seves exigències, fins i tot més -deia- del que ho havia estat amb Mataró. En concret Protecció Civil considera que l’espai triat, la platja entre les rieres de Malgrat i Pineda, presentava “dificultats per garantir la seguretat mínima exigible”. L’alcalde ja ha comunicat a tots els establiments hotelers que no hi haurà festival, establiments que en molts casos, segons el batlle, ja tenien ple de reserves. També ha fet notar que l’Ajuntament ja disposava d’uns 300.000 euros provinents del sector privat “perquè hi havia un interès indiscutible -ha dit- a celebrar la Festa al Cel”. També El Punt Avui informa avui que el festival podria anar ara a Alguaire.