dijous, 7 de setembre del 2017

Efectes de les darreres pluges... aigua terrossa al riu per Fogars de la Selva però encara no arriba a Tordera 7/9/2017

Algunes de les conseqüències de les darreres pluges... Aigua terrossa corrent per Fogars de la Selva i fins a La Júlia (Tordera), però aigües avall ni una gota al riu encara...

Estació d'Aformanet de Fogars de la Selva...


Malgrat les abundats pluges a la conca de la Tordera, el riu segueix ben sec al seu pas per el municipi de Tordera

Les rieres i torrents continuen seques i en general es veu que sí... s'ha mollat tot... però sense entollar gaire.

A plogut sí, però estava tot tant sec que només s'han mollat la superfície del terra. Grates una mica i continua tot sec, a Fogars de la Selva ni ha corregut l'aigua i a Tordera...

A un km de horsavinyà 77 l ja et dic jo que no han caigut!!!


I alguns sediments més al mar a Arenys de Mar...

La taca a mar. Testimoni de la rierada i de l'aiguat que no s'ha vist, ni sentit a


La pluja es deixa notar a diversos municipis del Baix Montseny
Nació Digital 7/9/2017

Ha arrossegat sorra a Vallgorguina i ha provocat inundacions a Sant celoni

L'aparcament de La Salle inundat | Toni Domene

A Vallgorguina les màquines han hagut de treballar de valent durant tot aquest matí per tornar a deixar els carrers en condicions després de la pluja caiguda des d’ahir a la tarda fins ben entrada a la nit. Tal com es pot veure en aquestes imatges l’aigua ha arrossegat gran quantitat de sorra, no en va hi van caure 120 litres per metre quadrat. Poc a poc el poble ha anat recuperant la normalitat.

En qualsevol cas, les conseqüències de la pluja també s’han deixat notar a altres municipis com és el cas de Sant Celoni. En aquesta imatge de Toni Domene es pot veure com d’inundat estava l’aparcament del carrer Campins. Va ser necessària la intervenció dels Bombers de la Generalitat dels parcs voluntaris de Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor i també de Granollers i Sant Celoni.

 Sorra arrossegada per la pluja a Vallgorguina Foto: XBM

Pluja a la plaça de la Vila de Sant Celoni Foto: Miquel Comas Dorca / Meteo Suís

El9nou.cat 6/9/2017

Alguns accessos s’han negat d’aigua

L'entrada de Sant Celoni negada d'aigua | Griselda Escrigas

Les pluges d’aquesta tarda a tota la zona del Baix Montseny estan afectant els accessos a Sant Celoni. En una de les entrades del municipi, a la porta de Ponent, s’ha acumulat gairebé un metre d’aigua en el pas soterrani per sota la via del tren. L’entrada al poble ha quedat tallada per gairebé tots els vehicles i durant una estona només hi han pogut entrar totterrenys.

A Santa Maria de Palautordera, per altra banda, els bombers han rebut una trucada perquè s’ha inundat un pàrquing particular.


Ràdio Pineda 7/9/2017

Foto: El C/ Dr. Bertomeu aquesta nit (fotografia de Juan Carlos López)

Els forts aiguats d'aquesta nit han fet treballar de valent, fins ben entrada la matinada, els Serveis Municipals, en coordinació amb la Policia Local de Pineda. A causa de la intensitat dels ruixats, la Brigada de l'Ajuntament ha treballat fins quarts de tres de la matinada per evitar les conseqüències de la baixada de les rieres de Pineda. 

L'aigua de la pluja ha arrossegat molta brutícia i canyes de les rieres, que en aquests casos embussen els desaigües i provoquen inundacions. Els operaris de la Brigada han hagut de retirar durant la nit, amb retroexcavadora i màquines pala, restes de vegetació i sorra. Els aigüats han inundat els carrers de tot Pineda, en una nit on s'han recollit a la població 67 l/m2, caiguts amb molta intensitat. Els punts més conflictius han estat la riera que baixa per Consolat de Mar (costat del cementiri) , la del Passeig de la Marina, el C/ Extremadura i el lateral de la N-II a les creus, la Plaça Pau Casals a Can Cornet davant de l'escola Mediterrània, la Riera de la Rasa Vella i el pont sota la N-II. En els moments de més intensitat de pluja la majoria de carrers de Pineda s'han inundat. Al Carrer Bertomeu alguns establiments han estat atents durant la nit per por a inundacions, ja que l'aigua entrava a les botigues.

També s'han inundat els passos soterranis del Passeig Marítim. A Can Carreres hi ha hagut despreniments de sorra que la Brigada continua retirant, i també han saltat tapes de clavegueram.

Una nit complicada en què els serveis Municipals han treballat en coordinació amb la Policia Local, que durant la nit ha anat tallant el trànsit als punts on anava actuant la brigada. També treballen en coordinació amb l'ACA, el Taller Horitzó i Cubas Malgrat, per buidar progressivament els passos subterranis.

Una altra incidència d'aquesta nit ha estat la caiguda d'un llamp, que ha impactat a un parallamps a la zona de l'església de Pineda, a les 11 i sis minuts de la nit.

TEMPS DIJOUS 7 DE SETEMBRE

MÀXIMA D'AHIR: 26 graus

MÍNIMA D'AVUI: 18 graus

PLUJA: Ahir a la tarda a Pineda 3 litres al centre de Pineda.

Pluja Nit: 40 litres abans de la mitjanit, i a partir de mitjanit 22 litres

Total: 62 litres a Pineda Centre i 67 litres a la zona de Pineda Nord

Molta descàrrega electrica.

Montnegre: de 50 a 100 litres a la falda del Montseny i al Montnegre.

A les 11:06: va caure un llamp molt potent que va impactar al parallamps a la zona de l'església.

Previsió:

Restes de núvols baixos, amb algunes clarianes de sol, a la tarda creixeran algunes nuvolades, que si plou, serà poca cosa. Temperatures màximes al voltant dels 24-25 graus. Vents fluixos.

Demà restes de núvols que s'alternaran amb estones de sol. Temps estables i temperatures sense canvis.

Dissabte de bon matí cel molt tapat i risc de tempestes, al llarg de tot el dia, a la zona de costa, a causa d'un front atlàntic que ens afectarà dissabte. Caldrà anar-ho seguint.

Diumenge més estabilitat.


Les pluges d’ahir a la nit obliguen a tancar el pas soterrani de la riera Capaspre
Ràdio Calella 7/9/2017


Continua tallat al trànsit l’accés de sota la via de la riera Capaspre per les pluges d’ahir a la nit. Durant les properes hores la brigada municipal netejarà el fang que s’hi ha acumulat i es tornarà a reobrir.

La Policia Local va activar ahir al vespre el protocol de pluges i va tancar durant una hora aproximadament el trànsit rodat del carrer Anselm Clavé i el pas soterrari del rierany dels Frares. Va ser entre les 21 i les 22 hores quan la pluja era més intensa.