dimarts, 19 de setembre del 2017

Tortuga llaüt (Dermochelys coriacea) morta a la platja de Calella 19/9/2017 FaunaMarinaCat. Font: Twitter.com

19.9.2017 Dermochelys coriacea 1 ex mort M4 Calella, Maresme (). S'agafen mostres.

Una nova cita de tortuga llaüt a Catalunya! No crec que arribin a 10 en tota la història a Catalunya pic by

Pere Alzina Bilbeny ha añadido 5 fotos nuevas.
2 h
Una llaüt al Maresme!!! Cita número ...4? 5? Pic by Carles Tobella Roca

Ricard Gutiérrez Causa de mort desconeguda. Estat M4 que no permet necròpsia. És la segona de l'any. El 2016 també van haver-hi dues a Castelló d'Empúries i Mont-Roig del Camp. De l'altra del 2017 sí es va poder fer necro i esperem els resultats de les mostres histològiques. Anteriorment havia hagut algun exemplar més mort, un a Sitges per exemple, i dos observacions d'animals vius a l'Ebre i Cap de Creus. Tot això dit de memòria.


Apareix morta a la platja de Calella una tortuga de 200 quilos
Ràdio Calella 19/9/2017


La troballa l’ha fet un ciutadà a primera hora d’aquest matí i s’ha acordonat la zona a l’espera de l’arribada de membres dels Agents Rurals. En comprovar l’avançat estat de descomposició de l’animal, s’ha procedit a la seva retirada sense fer-ne trasllat a les institucions científiques. Es tractava d’una tortuga llaüt, una espècia protegida i amb una presència escassa al Mediterrani.

La tortuga llaüt és la més gran de totes les tortugues marines. Un exemplar, de 200 quilos, aproximadament, ha aparegut mort aquest matí a la platja de Calella, aixecant força expectació i comentaris a les xarxes socials.

Fonts dels Agents Rurals han confirmat a Ràdio Calella TV que degut a l’avançat estat de descomposició de l’animal s’ha descartat l’opció de practicar-li una necròpsia per determinar-ne les causes de la mort.

La tortula llaüt es troba en tots els oceans del planeta però està greument amenaçada per les xarxes de pesca, la contaminació i la urbanització del litoral. Figura en la llista de les espècies vives en vies de desaparició i és objectiu de convenis internacionals de protecció i de conservació.