dijous, 26 d’octubre del 2017

Algunes notícies per llegir 25-26/10/2017...

.: "en cas agreujar-se sequera, dessalinitzadores produirien més i la de Tordera tb aportaria a zona BCN"


La foto és de la canonada ATLL Blanes-Cardedeu any 2009 que mai s'ah fet servir i que està als Tribunals per delicte ecològic... per posar en context les coses, vaja...


Matí amb molts núvols baixos, boires i boirines. En la imatge es veuen de color blau. Al matí s'aniran trencant.

El grosor de agua "cálida" superf en el cañón de (>16.3°C hasta 44m de prof) es menor que en L'Estartit (80m, reportado J Pascual)

"tasques de drenatge a la carretera Gi-512 de Tordera a Hostalric" "a l’alçada de la zona dels aiguamolls"... Por...

Afectacions viàries a la Gi-512 per drenatge de la via
Ràdio Tordera 25/10/2017


La generalitat de Catalunya està realitzant aquest dies unes tasques de drenatge a la carretera Gi-512 de Tordera a Hostalric. Aquest treballs provoquen afectació en el trànsit en els dos sentits de la marxa.

Segons informa la policia local, fins al 27 d’octubre hi haurà tall de carretera donant-se pas alternatiu a l’alçada de la zona dels aiguamolls.


S’ha iniciat el període per a la realització de cremes agrícoles
Ràdio Tordera 25/10/2017


La setmana passada es va obrir el període per poder realitzar la crema de restes agrícoles col·lectives en finques rústiques. Tot i això, cal demanar autorització prèvia a les oficines de l’Ajuntament de Tordera mitjançant una sol·licitud de comunicació de crema. Aquesta autorització permet encendre foc i utilitzar bufadors durant el període comprès entre el 16 d’octubre de 2017 i el 14 de maig de 2018.

Cal tenir en compte que l’activitat quedarà suspesa en cas d’activació del pla alfa nivell 2 o superior (excepte per activitats apícoles i bufadors que serà pla alfa nivell 3).


El Maresme ha patit 133 incendis forestals i urbans a l'estiu, un d'ells a Pineda
Ràdio Pineda 25/10/2017


El Maresme ha tancat l'estiu amb 133 focs forestals i urbans però en general la campanya de prevenció i extinció d'incendis ha estat positiva. La majoria de focs han estat molt petits i destaca la gran professionalitat del cos del Bombers de la Generalitat i el gran equip de Bombers Voluntaris i les ADF's escampades pel territori. El nombre de focs forestals a la demarcació de Barcelona s'ha doblat però s'han cremat menys hectàrees. Recordem que un d'aquests focs es va declarar a Pineda el mes de juliol i que va afectar 4 hectàrees de vegetació diversa en antics camps de pagès a la Riera de Pineda. Aspectes com la gran sequera i l'afectació del Tomicus als pins de la comarca, feia preveure una campanya complexa. També és molt important el fet que és una comarca molt poblada amb moltes urbanitzacions que complica les tasques de control dels focs. Segons els bombers, com a mínim el 16% dels incendis són provocats per l’home, i un 8% per burilles. Des de Bombers, tot i que no és un augment alarmant, si que s’ha incrementat el percentatge. Pel que fa a l'Alt Maresme, destaca el poble de Palafolls que registra una vintena de petits incendis provocats i fins i tot es va detenir el presumpte piròman. Alguns dels focs van ser dins del nucli urbà, amb la crema de contenidors, marges de vegetació i zones agrícoles.

A Calella també s'ha registrat un petit incendi, a Santa Susanna 5 focs, a Malgrat 11 focs, a Sant Cebrià 2 focs i Sant Iscle 1 foc.