dimecres, 17 de gener del 2018

Algunes notícies per llegir 16 i 17/1/2018...

Urbanitzant tot el front marítim... Aparcament a l'últim racó lliure? La recuperació del Delta també és regular usos i reservar espais com a corredors biològics entre la platja i la plana. Hi ha aparcament de sobres. vía

QUEIXES PER LA PÈRDUA D’APARCAMENT A LA PLATJA
elmalgratenc.com 17/1/2018


El pas de la Ruta de la Tourdera per Malgrat de Mar ha obligat el consistori a ordenar un tram de la platja. En concret, la zona de l’avinguda de la Pomereda. L’actuació ha consistit bàsicament en habilitar-hi un tancat de fusta, per on transcorrerà un carril per a bicicletes.

L’acció, però, ha comportat cert enrenou sobretot entre usuaris d’aquesta part de la platja, que s’han queixat en diverses ocasions per la pèrdua de zones d’aparcament.

El consistori estudia la possibilitat de condicionar un pàrquing al costat de les pistes d’atletisme.

Per la seva banda, des del govern local s’ha reconegut la pèrdua de llocs on deixar-hi el cotxe. La regidora d’Obra Pública, Mireia Castellà, ha subratllat la necessitat d’implantar les tanques de fusta, ja que un dels objectius és dotar de seguretat als ciclistes que hi circulin. Castellà ha assegurat que s’està estudiant condicionar “un aparcament addicional al costat de les pistes d’atletisme”, en uns terrenys de propietat municipal. L’espai donaria cabuda a uns 70 o 80 vehicles.

contingut relacionat:
En marxa els treballs de la Ruta de la Tourdera


Ortofotos per veure de què parlem... el darrer tram de costa sense urbanitzar a tocar del camí de la Pomereda... el darrer corredor biològic entre la platja de la Pomereda i la principal zona agrícola litoral de tot el Maresme... el Pla de Grau...



CEAM-Meteorología Hace 3 horas
La temperatura del Mediterrani ha augmentat en 1.3° C de mitjana en els últims 35 anys, segons l'estudi de científics de la Fundació CEAM . Més informació a

La temperatura del Mediterrani ha augmentat 1.27 graus de mitjana en els últims 35 anys, segons investigadors del CEAM
CEAM 16/1/2018


Gualba i Vallgorguina s’adhereixen al Consorci Besòs Tordera
aravallès.cat 17/1/2018

Amb aquestes dues noves incorporacions, ja són nou els municipis de la conca de la Tordera que s’han consorciat


El Consorci Besòs Tordera va aprovar a la seva darrera junta general, celebrada el passat 13 de desembre, la incorporació dels municipis de Gualba i Vallgorguina. Ambdós municipis, que havien aprovat prèviament aquesta adhesió en els seus plens municipals, passaran a disposar de tots els serveis que ofereix el Consorci (programes suport, programa educatiu, entre altres) i han delegat en aquest ens el seu sanejament en alta (col·lectors, bombaments i EDAR).

Amb aquests ja són nou els municipis de la conca de la Tordera consorciats des del juny de 2016, quan el consorci va aprovar els nous estatuts per ampliar el seu àmbit d’actuació a aquesta conca.

De fet, tots els municipis del Vallès Oriental que pertanyen a la conca de la Tordera ja formen part del Consorci (Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra).

Amb aquestes incorporacions, el consorci passa a tenir 64 municipis consorciats.


consorcibesostordera Hace 24 horas
Estudiants de batxillerat i de cicles formatius, heu dedicat els vostres treballs a , o qualsevol altre aspecte vinculat a l'aigua? III Premis de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera. Més info a

a l'àudio de l'alcalde... "aquestes empreses han crescut més de lo que ens esperàvem"
Palafolls i Inditex negocien fer un nou vial per facilitar la circulació de camions
Ràdio Tordera 16/1/2018


L’Ajuntament de Palafolls i la multinacional gallega estan redactant el conveni que regularà la contribució de mig milió d’€ d’Inditex per a la construcció d’una nova carretera que ajudi a millorar la circulació de camions en direcció al polígon d’en Puigverd. Segons informa Ràdio Palafolls, aquest nou vial començarà a la rotonda d’accés a Mas Reixach i enllaçarà a la rotonda que hi ha just davant de la planta logística de Bershka, creant així una ronda de circumval·lació pel transport que diàriament circula per aquesta zona.

Segons l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, l’empresa és conscient del problema que provoca el continu anar i venir de camions, sobretot del seu parc logístic.

àudio

El cost d’aquesta nova entrada al polígon, uns 500 mil €, els aportarà Inditex arran d’un conveni que signaran en breu l’empresa i el consistori.


Els veïns de Mas Reixach veuen amb preocupació el projecte del nou vial d’Inditex
Ràdio Palafolls 16/1/2018

Davant del projecte de construcció del nou vial que ha de connectar la rotonda de Mas Reixach, a la N2, amb la zona d’Inditex, al polígon d’en Puigverd, els veïns de la urbanització hi reaccionen amb neguit.

En declaracions a aquesta emissora, la presidenta de l’Associació de Veïns de Mas Reixach, Pepi Roso, ha explicat que veuen amb “preocupació” la decisió de crear aquest nou vial, que consideren una opció que no beneficiarà als veïns de la zona.

Roso ha dit que la perillositat de la rotonda és una problemàtica de la que fa temps que en reclamen solucions, i considera que amb l’increment dels camions a la zona la situació, lluny de beneficiar els veïns, serà pitjor. També ha criticat el fet que sigui un lloc de pas per a vehicles amb mercaderies perilloses i químiques.

Reproductor d'àudio

Roso ha criticat també que el vial sigui utilitzat pel fluxe de camions de la part torderenca del polígon, i ha reclamat una solució per la perillositat que comporta utilitzar la rotonda de Mas Reixach, especialment pels veïns d’aquesta urbanització.

Reproductor d'àudio

La presidenta de l’Associació de Veins de Mas Reixach ha reclamat solucions per una problemàtica davant la qual considera que el consistori no ha respost, i considera que l’Ajuntament ha continuat endavant amb el projecte sense tenir en compte l’opinió veïnal.


La població de Tordera creix en 184 persones el 2017
Ràdio Tordera 16/1/2018


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ja ha fet públiques les dades oficials de població, resultants de la revisió del Padró Municipal a 29 de desembre de 2017. I segons l’anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, Tordera ha guanyat 184 habitants, el que significa un augment del 1,12% respecte al 2016. En total, ara hi ha 16.637 persones empadronades al nostre municipi, de les quals 8.427 són homes i 8.210 dones.

La població de la comarca del Maresme continua augmentant i les darreres xifres oficials indiquen que el ritme de creixement maresmenc és superior a la mitjana catalana. Actualment, la xifra oficial de població del Maresme és de 444.046 habitants. En el darrer any el Maresme ha guanyat 2.541 persones, una xifra suposa un increment del 0,58% respecte a l’any anterior. Aquest percentatge supera el 0,44% registrat per la mitjana catalana.

L’anàlisi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, basat en dades publicades el 29 de desembre de 2017, destaca que l’increment demogràfic del Maresme s’ha intensificat els darrers tres anys en la pràctica totalitat dels municipis de la comarca. En el darrer any, només han perdut habitants cinc municipis.

Actualment, el Maresme és la vuitena comarca que ha registrat un ritme de creixement més intens. Només la superen el Baix Penedès, Gironès, Barcelonès, Anoia, Vallès Occidental, Alt Penedès i Osona. Per altra banda, segons es desprèn de l’anàlisi, La població del Maresme és força equitativa, tot i que les dones mantenen un pes superior i és el col·lectiu que ha augmentat més el darrer any. Del total de població a la comarca, el 50,64% (224.844) són dones i el 49,36% (219.202) homes.

Els canvis del darrer any no han fet variar el pes poblacional dels municipis. Es mantenen els cinc que superen els 20 habitants: Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar. Tot i que aquest darrer és un dels cinc municipis que han registrat pèrdua de població. Junt a Vilassar de Mar, han perdut habitants: Alella, Òrrius, Premià de Dalt i Sant Cebrià de Vallalta.

El municipi amb un creixement absolut més destacat ha estat Mataró, amb 610 habitants més, seguit de Tordera (184), Premià de Mar (183), El Masnou (169) i Calella (164). En variacions relatives, els increments més intensos s’han produït a Sant Pol de Mar (+2,24%), Caldes d’Estrac (+2,06%), Sant Vicenç de Montalt (+1,46%), Teià (+1,26%) i Tordera (+1,12%).


Ràdio Tordera Hace 2 horas
El regidor Jose Carlos Villaro s’ha marcat com a objectiu personal legalitzar totes les urbanitzacions


Aturem C-32 Hace 2 horas
Indignats. finalment compresa la teva idea de sostenibilitat. Ens fas mandra, però estem desperts. Som molts fem i molta falta.

La Hivernal BTT de Sant Genís s’anul·la per manca de permisos
Ràdio Palafolls 16/1/2018

Aquest proper diumenge estava prevista una nova edició de la cursa de bicicletes de muntanya Hivernal BTT de Sant Genís, que arribava enguany a la seva 20a edició.

La cursa, però, s’ha hagut de suspendre a pocs dies de la seva celebració. Segons ha explicat a aquesta emissora Sergi Izquierdo, un dels organitzadors i responsable de Catbike, els motius són, bàsicament, la manca de permisos per dur a terme la cursa.

En aquest sentit, Izquierdo ha explicat que un dels motius és l’ampliació del Parc Natural Montnegre-Corredor, per on passa la prova. La impossibilitat de realitzar proves cronometrades dins del parc, sumat a la manca de permisos d’alguns propietaris de les finques per on passa l’itinerari, han fet que l’organització s’hagi decidit finalment per no dur a terme la cursa.

Reproductor d'àudio

Tal com expica Izquierdo, els permisos estaven demanats des de feia uns mesos, però no han obtingut resposta ni per part de l’administració pertinent ni d’alguns dels propietaris de la zona, i és per això que finalment no han volgut arriscar-se a realitzar la Hivernal BTT aquest cap de setmana.

Segons ha explicat l’organitzador, hi havia apuntats al voltant de 400 corredors, una xifra similar a la que s’havia obtingut en edicions anteriors. En aquest sentit, a tots ja se’ls ha retornat l’import de la inscripció.

De totes maneres, tot i l’anul·lació de la prova per aquest diumenge, Izquierdo no descarta poder organitzar-la per més endavant en el calendari. Tot i així, des de l’organització s’ha penjat a la seva web i xarxes socials el traçat previst per la prova, per si alguns dels participants a la prova volen fer el recorregut. En aquest sentit, però, Izquierdo ha remarcat que és a títol personal, fora de l’organització de l’Hivernal BTT de Sant Genís.

Reproductor d'àudio

La Hivernal BTT de Sant Genís arribava enguany a la seva 20a edició, i tenia previstos dos recorreguts, un de llarg de 35 km i 1.300 metres de desnivell, i un altre de curt, en aquest cas de 21 km, i amb un desnivell aproximat de 550 metres.