dimarts, 20 de febrer del 2018

Algunes notícies per llegir 17-20/2/2018...

Javier Romera 19 feb.
No es fomenten els espais naturals o la seva recuperació sinó zones urbanes d’esbarjo i esportives pintades de verd als mapes...

L’ACA veu amb bons ulls la cessió d’ús de la zona propera a la basa de laminació de la Riera d’Arenys de Munt
Ràdio Arenys 17/2/2018

En aquest espai l’Ajuntament del municipi veí espera poder fer-hi una zona d’esbarjo i esportiva a partir d’una partida dels pressupostos participatius.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, i el regidor d’Espai Públic, Àngel Castillo, es van reunir ahir amb el gerent de l’ACA, Lluís Ridao, per parlar sobre la possible cessió d’ús de la zona propera a la basa de laminació de la riera, situada a prop de la piscina municipal. En aquest sentit, Castillo destaca que la reunió va ser satisfactòria, ja que l’Agència Catalana de l’Aigua veu amb bon ulls que l’Ajuntament utilitzi aquest espai per fer un cami per a bicis, un skate park i una pista de bàsquet.

En aquest sentit, Castillo destaca que la sessió en cap cas serà de l’espai sinó de l’ús d’aquest, i apunta que les actuacions que s’hi volen fer podrien estar llestes de cara a l’estiu. Els diners per tirar-ho endavant sortiran d'una partida dels pressupostos participatius del municipi veí. Segons Castillo, ja els tenen però ara estan a l'espera de tots els permisos.

Finalment el regidor d’Espai Públic destaca que encara s’ha de tirar endavant el desviament de les aigües d’Arenys de Munt cap a Canet de Mar.


"obrir un nou accés "inèdit" al camí de Ronda, a la zona de Cala Bona", "s'hi construirà un mirador", "una rampa d'accés que connectarà el carrer l'Ermita amb el penya-segat d'Es Viver" vía

Blanes inicia les obres per obrir un nou accés al camí de ronda a la zona de Cala Bona
Diari de Girona 20/2/2018

L'altre tram que s'havia d'enllestir abans de Nadal continua tancat per una esllavissada que requerirà una actuació d'urgència


Blanes ha iniciat les obres per obrir un nou accés "inèdit" al camí de Ronda, a la zona de Cala Bona. Es tracta d'un tram que fins ara era privat i que connecta el camí per la banda sud, al costat de l'entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra. Els treballs compten amb un termini d'execució de cinc mesos i inclouran la construcció d'un mirador a tocar de mar. L'actuació costarà prop de 166.500 euros, cofinançats al 50% per l'ajuntament del municipi i els ajuts dels Plans de Foment de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement de la Direcció General de Turisme de la Generalitat. L'altre tram del camí que el consistori preveia obrir abans de Nadal continua tancat al públic perquè una esllavissada a la part nord requerirà fer-hi una actuació d'emergència no programada. La intenció és posar-lo en funcionament abans de l'estiu.

Les obres que s'han iniciat aquest mes de febrer permetran crear un accés extern a la Cala Bona pel camí de Ronda. Fins ara, el vial acabava amb una porta que barrava el pas perquè transcorria per finques privades. L'accés exterior, a més, també era impracticable perquè un mur perimetral de pedra que voreja per fora tot el jardí botànic ho feia impossible.

Amb l'actuació, s'unirà aquest tram des de la porta fins al mur amb una rampa d'accés que connectarà el carrer l'Ermita amb el penya-segat d'Es Viver.

El projecte, ideat per l'arquitecte Xavier Cayuela de K + Q Arquitectura, preveu un traçat sinuós que reproduirà la forma de les onades, simulant les seves pujades i baixades. A més, a l'extrem del camí que dóna al mar s'hi construirà un mirador. La intervenció també respectarà el paisatge amb acabats amb peces de ceràmica de color sorra.

Els treballs que s'han endegat ara s'estan centrant en el buidatge i aportació de terres per intentar recuperar els desnivells originals. També s'ha desbrossat la zona però s'han conservat exemplars d'eucaliptus, pi blanc, alzina surera i xiprers.

També s'està trasplantant la vegetació existent com ara palmeres, oliveres i plantes arbustives i aromàtiques, en coordinació amb la direcció del Jardí Botànic.

Una esllavissada 

L'Ajuntament preveia obrir abans de Nadal un altre tram del camí que uneix Lloret de Mar amb el delta del riu Tordera. Es tracta de la zona que voreja la Cala Bona i que porta més de deu anys tancada. El tram continua tancat al públic perquè s'ha produït una esllavissada a la part nord que requerirà una actuació d'emergència no prevista inicialment. Malgrat això, el consistori manté la voluntat de reobrir el camí abans de l'estiu.

Feu, feu...
La Costa Brava Stage Run Etapa A Etapa. De Blanes A Tossa De Mar
Territorio Trail 20/2/2018

La Costa Brava volverá a tener una carrera de trail-running por etapas la próxima primavera después de que la conocida Costa Brava Xtrem Running dejara de organizarse el 2013. De esta forma, se recupera 5 años después una clásica carrera por etapas recorriendo la Costa Brava de sur a norte en sus tramos más bonitos y espectaculares. Analizamos una a una las tres etapas que componen la Costa Brava Stage Run.


La Costa Brava volverá a tener una carrera de trail-running por etapas la próxima primavera después de que la conocida Costa Brava Xtrem Running dejara de organizarse el 2013. De esta forma, se recupera 5 años después una clásica carrera por etapas recorriendo la Costa Brava de sur a norte en sus tramos más bonitos y espectaculares.

La primera etapa tendrá el mismo recorrido que cinco años atrás, con salida en la población de Blanes, dónde la roca de “Sa Palomera” marca el inicio de la Costa Brava. La salida tendrá lugar el viernes 20 de abril a las 2 del mediodía y la mañana estará reservada para recibir a los corredores, hacer el brieffing y poder visitar esta bonita población con lugares tan bonitos como la iglesia de Santa Maria, la fuente Gótica o el imponente castillo de Sant Joan.

La Costa Brava Stage Run, se puede correr en dos modalidades, la CBSR con 125km totales y la CBSR-Experience con 85km. De todas formas, la primera etapa tiene el mismo recorrido para las dos modalidades, con 23Km de longitud y un desnivel positivo de 900m. Es una etapa en constante sube y baja, dónde los únicos tramos en llano, son los paseos de Fenals y Lloret de Mar, junto con alguna playa que aún siendo llana, no deja de ser dura por el tipo de arena de la Costa Brava.


Al primer kilómetro de la carrera encontramos la primera sorpresa entrando al Jardin Botánico Marimurtra, una preciosidad con más de 4000 especies vegetales de los cinco continentes que los corredores tendrán la oportunidad de disfrutar en los primeros compases de la carrera. Al salir del jardín nos espera una dura subida para entrar después al segundo jardín que cruzaremos en la etapa, el de Pinya de Rosa, una jardín centrado en especies tropicales. El recorrido sigue cruzando una de las calas más bonitas de la zona: Treumal y Santa Cristina, para continuar subiendo y bajando hasta la playa de Lloret de Mar, al kilometro 10,3 y dónde encontraremos el primer avituallamiento.

La segunda parte de la etapa nos lleva por el encantador camino de ronda de Lloret de Mar, hasta la Cala de Canyelles, dónde se encontrará un avituallamiento líquido. Después de una larga subida, bajaremos por un estrecho camino hasta Cala Morisca, a la que sólo se puede acceder a pie y que nos parecerá un lugar totalmente aislado de la sociedad… A la salida de la cala nos espera un tramo con algún salto entre piedras y un par de largas playas antes de llegar al avituallamiento de Cala Llevadó a los 18,4km de etapa.


Los últimos 4km son sin duda los más duros y aventureros de la etapa, un constate sube y baja sin descanso, por caminos inverosímiles entre pinos y con el mar Mediterráneo de testimonio a nuestra derecha. El premio final es la llegada a Tossa de Mar, entrando por su castillo y finalizando en la misma playa, dónde nos podemos imaginar los piratas llegando de la misma forma que nosotros unos siglos atrás.

Al finalizar, los corredores tendran un avituallamiento completo y se desplazaran al hotel donde la organización ofrecerá la cena y el brieffing que cada noche se celebrará para mostrar las fotos y vídeo de la etapa, así cómo entrega de premios y explicación de la etapa del día siguiente.

Track de la primera etapa disponible en este enlace.

Podéis encontrar más información sobre la carrera en su página web: http://cbsr.run/es

Territorio Trail Media es Media Partner de la Costa Brava Stage Run 2018

Fotografías: Lluis Toll (excepto jardín botánico)



Més polígons fantasma i mig buits a les planes al·luvials de la Tordera... que sigui un lloc de difícil accés i allunyat de les principals vies de comunicació és igual... aquí lo de menys és l'eficiència, la lògica i la logística, això és pura especulació a costa del territori.

Hi ha desenes de parceles buides, naus abandonades o en runes, i "carrers" abndonats a un munt de polígons propers. Qualsevol que hagi fet el camí de Tordera a Hostalric o Massanes les pot veure... Aquest és el veritable futur de Tordera perquè especula amb espais mal connectats.

Tordera agilitza els tràmits administratius per facilitar la inversió estrangera a Can Buscà Sud i la Mina d’Or
Ràdio Tordera 20/2/2018


Dues empreses torderenques, amb capital japonès, han anunciat que volen invertir al municipi. Per una part, l’empresa Suntory, i d’altra banda la compra de Decotec per part de l’empresa japonesa Toppan.

Toppan és una “empresa puntera al món” amb diverses seus internacionals. La única seu europea està ubicada a Tordera, i la intenció és realitzar una ampliació que s’ha pactat amb l’Ajuntament de Tordera per tal d’abastar el continent europeu i Nord d’Àfrica. La inversió de l’empresa japonesa es preveu per a finals del 2018. Les converses mantingudes amb la multinacional tenen relació amb la proposta de l’Ajuntament d’ampliar i expandir la seva cobertura a Tordera. El consistori vol diversificar la feina al municipi i, sobretot, permetre llocs de treball als torderencs i torderenques. Així ho explica l’alcalde, Joan Carles Garcia.

Àudio

Per altra banda, l’empresa japonesa Suntory, situada al sector de la Mina d’Or vol ampliar la plantilla i l’espai de treball. Des de l’Ajuntament de Tordera, s’assegura que s’està treballant, igualment, per l’ampliació del terreny i la distribució urbanística per a fer possible ambdues ampliacions industrials que, segons l’alcalde de Tordera, beneficiaran al poble.

Aquestes són dues planificacions d’edificació industrial situades a la zona de Can Buscà Sud i la Mina d’Or, unes de les zones de fàcil desenvolupament industrial. A més a més, l’Ajuntament està treballant en donar alternatives de terreny industrial a altres zones del municipi, com Can Pallars a la Nacional II.

(1/2) Per a qui no conegui el territori... AQUÍ. Lo més allunyat possible de les principals vies de comunicació i per arribar s'ha de creuar el nucli urbà o tot Fogars de la Selva per una de les carreteres més dolentes i amb més sinistres de la comarca. I sense sortida fàcil😏
(2/2) Em jugo un ronyó que la propera demanda de l'alcalde seràs un accés nou amb pont nou per creuar el riu fins a Sant Pere (totalment innecessari ara) per XN2000 i planes de La Júlia i de Can Serra (espais tranquils ara)... Diran que és per seguretat i lo pagarem nosaltres 😏

Els mateixos llocs de feina es creen fent-ho aquí que al costat de l'N-II o de l'Autopista. Aquí ningú està en contra d'això sinò del lloc, és especulació d'un senyor que té molts terrenys al poble, ni més ni menys, i si no que algú defensi aquesta obsessió per Can Buscà si pot😏


Blanesaldia.com 19 feb.


El Síndic de Greuges valora positivament la retirada dels 5.000 pneumàtics situats en una finca de la riera de Torrentbó
Ràdio Arenys 17/2/2018

Fotos Xavi Salbanyà

Aquest abocador il·legal, que ja ha començat a buidar-se, constituïa un perill per a la salut i per al medi ambient.

L’any 2016, el Síndic de Greuges ja es va pronunciar en relació al cas d’aquesta finca, que acollia 5.000 pneumàtics situada a Arenys de Mar, i va recomanar a l’Ajuntament de la nostra vila que procedís a retirar-los. Ara, el consistori arenyenc ja ha començat les feines per buidar aquest abocador il·legal, fet que valora molt positivament Jaume Saura, adjunt al Síndic. Saura apunta que van començar a actuar amb Arenys perquè la notícia d'aquest espai va sortir a la premsa. En aquest sentit, Saura ha destacat que aquest espai constituïa un perill no només per a la salut sinó també per al medi ambient.

Val a dir, que el cas d’Arenys no va ser l’únic, i el Síndic va recomanar la retirada d’altres abocadors il·legals situats a altres municipis de la província de Barcelona. Concretament a 19 pobles, dels quals 17 ja han fet la neteja d'aquest espais. Finalment, l’adjunt al Síndic ha destacat que els hi hauria agradat que s’actués més ràpid, ja que ells van fer la recomanació a l’estiu del 2016.


Ruralcat 19 feb.
Podem millorar les poblacions de sardina i seitó? El DARP donarà suport durant el 2018 a un estudi internacional per investigar i recuperar les poblacions de sardina i seitó del nord-oest de la Mediterrània

Museu de la Pesca 19 feb.
Els científics del i estudiaran la situació de la sardina i el seitó a la Mediterrània, a petició dels

Salvaguarda Montseny Hace 18 horas
, una vergonya pel Baix Les centenàries i són part de la , del i de la del nostre país. No podem permetre la seva liquidació. La , i la cultura, no han de ser cap negoci!