dijous, 29 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 27-29/3/2018...

Vergonya de vídeo... Això no és informació sinó desinformació... Esculleres i regeneracions com a única solució? Si són la causa!!!...


El Baix Maresme clama perquè Costas executi el pla per fixar el litoral pactat fa 3 anys
Telenotícies TV3 28/3/2018

En respuesta a 
Escullera per protegir la platja? S'ha de regnerar cada any? El mar ens ha deixat sense platja? Una escullera protegeix el que hi ha darrera la platja mai la platja. No s'ha de posar sorra allà on no n'hi ha d'haver. El mar no ens deixa sense platja, som nosaltres!!!

Les platges de Menorca recuperen metres d’arena gràcies a la posidònia
IB3 28/3/2018 Vídeo

El servei de neteja del consell insular començarà a retirar les algues a finals de maig


La platja de Cala Blanca, la que més arena ha perdut i més queixes ha rebut aquests darrers anys a Menorca, es recupera. També la d’Alcalfar, que aquesta Setmana Santa té més espai gràcies a la posidònia que durant l’hivern la brigada de platges del consell va escampar.

La manca d’arena és un dels principals problemes d’algunes platges de Menorca. A Alcalfar també hi ha més sorra del que sol ser habitual, però encara està davall la posidònia. L’objectiu ara és evitar que els temporals se l’enduguin.

A finals de maig, el servei de neteja de platges actuarà a les que es troben a les urbanitzacions i també a les que ofereixen serveis. Llavors, retiraran les bancades de posidònia de primera línia de mar i es porgarà.


NOU PAS PER URBANITZAR LA DESEMBOCADURA DE LA RIERA
Elmalgratenc.cat 29/3/2018


“A finals del 2019 principis de 2020 hi hauria la possibilitat que comencessin les obres per urbanitzar la desembocadura de la riera de Palafolls”. Així ho ha apuntat la portaveu del govern malgratenc, Neus Serra. “El govern està treballant per desencallar aquest tema, tot i les dificultats que representa fer-ho en una situació com la que actualment estem travessant. No ens adormim”, ha assenyalat. Serra ha subratllat que l’objectiu prioritari és establir el calendari d’inici de les obres.


L’ACA i el govern malgratenc acosten posicions per tal d’arribar a un acord i tirar endavant el projecte.

La regidora sustenta les seves manifestacions en base a la trobada que el govern local ha mantingut recentment amb responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Segons Serra, l’agència ha mostrat “bona disposició” a resoldre la qüestió. En el decurs de la reunió, l’ACA hauria traslladat al govern la proposta de redactar un nou conveni de col·laboració per tal de fer realitat la urbanització del tram zero de la riera ja que, segons l’agència, el document de l’any 2009 està obsolet. Per la seva banda, però, el govern considera que el document continua vigent. En aquest sentit, ha demanat l’ACA que el mantingui, ha explicat Neus Serra.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha mogut fitxa després de l’anunci fet pel govern local -el mes de setembre de 2017- on es manifestava la intenció d’interposar un contenciós administratiu per obligar l’ens a executar les obres pendents de la desembocadura de la riera. En aquest aspecte, l’agència hauria demanat al govern la suspensió d’aquest contenciós.

més informació:

La desembocadura de la riera, als jutjats


Desactivat el Pla de risc químic PLASEQCAT per incendi i deflagració a l'empresa Renolit de Sant Celoni
Nació Digital 28/3/2018

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 10 dotacions terrestres

Una vista de la planta de Renolit Ibérica a Sant Celoni | arxiu

Protecció Civil ha desactivat a primera hora d'aquesta tarda l'Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT que s'havia activat passats pocs minuts de dos quarts d'una d'aquest migdia per l'incendi i la deflagració de vapors d'acetat d'etil a l'empresa Renolit Ibèrica de Sant Celoni, a la Carretera del Montnegre s/n.

En cap moment hi ha hagut perill per a la població, però Protecció Civil de la Generalitat havia demanat evitar acostar-se a la zona per precaució mentre ha durat el dispositiu d’emergència. El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya havia rebut l'avís de la deflagració des de la pròpia empresa a les 12.33 hores. En total s'han rebut 3 trucades.
Els Bombers de la Generalitat dels parcs de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Granollers hi han treballat amb 10 dotacions terrestres. L'incendi està totalment apagat, tot i que els bombers han remullat la zona afectada per l'explosió mentre han enrretirat els elements que havien quedat inestables i que podien acabar caient. Igualment, amb l’ús de l’aigua, han dissipat possibles concentracions de dissolvent en l’atmosfera.

L'empresa ha comunicat que hores d'ara ja s'està treballant amb tota normalitat, una vegada s'ha solucionat l'emergència. Fonts autoritzades de Renolit també han comunicat a NacióBaixMontseny que en cap moment hi ha hagut perill per als treballadors de l'empresa, ja que la zona on ha passat l'accident "és una àrea molt concreta i confinada". També han destacat que els protocols han funcionat molt bé i amb molta agilitat amb l'activació del seu Pla d'Autoprotecció (PAU).
Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, que hi ha destinat 2 unitats de forma preventiva, ha confirmat que no hi ha hagut cap persona ferida.
També s’hi ha desplaçat unitats de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local per realitzar els talls de via per evitar l’accés a la zona i garantir l’accés ràpid dels vehicles d’emergències.


Plataforma Litoral 27 mar.
Ara serem políticament incorrectes: La mar ho agrairà.

La Confraria de Pescadors alerta de la reducció de la flota d’arrossegament
Ràdio Arenys 27/3/2018

El port d'Arenys podria perdre més flota d'arrossegament

Diuen que serà una inviabilitat econòmica si, finalment, tira endavant la proposta de la Unió Europea, amb el suport del govern espanyol, per reduir-la a la Mediterrània.

La comissió europea està treballant en un pla plurianual dirigit a la Mediterrània occidental, és a dir, França, Itàlia i Espanyola.  Aquest pla planteja una reducció de la pesca de la flota d’arrossegament que se sumarà a la limitació ja existent de pesca de 5 dies per setmana amb un descans obligatori de 48 hores i una disponibilitat màxima de 12 hores.  L’esborrany del Pla de Gestió reafirma les propostes provinents de Brussel·les en què, es preveu, anar reduint un terç de la capacitat de producció de les embarcacions. Des del sector reclamen, entre altres coses, un estudi sobre l’impacte socioeconòmic i els efectes que això els suposarà.

El president de la Confraria de Pescadors de Sant Elm, Antoni Marzoa, afirma que, des de Federació Territorial de Barcelona on hi forma part la confraria arenyenca, s’ha fet un estudi de què suposaria aquest pla. Entre altres, destaca que l’empresa ja tindria pèrdues el primer any de la seva aplicació i la confraria començaria una situació d’inviabilitat econòmica el segon any i, en el millor dels casos, entraria en fallida el cinquè any.

Antoni Marzoa recorda que aquesta pla ve determinat per evitar la sobreexplotació aconseguint generant noves espècies tot i que alerta que caldria tenir en compte altres factors, com la contaminació o el trànsit marítim que també perjudica el fons marí.


Lydia Chaparro Elias 28 mar.
Muy harta de escuchar a numerosos políticos en precampaña diciendo que van a “Apoyar al sector de la pesca costera artesanal y, en especial, el arrastre” Son muchas aberraciones y contradicciones en una sola frase. Así vamos…


actu-environnement.com 24/7/2013 Vídeo

À l'approche d'un durcissement de la réglementation sur les micropolluants, certaines Step expérimentent la capacité épuratoire des écosystèmes humides. Reportage au sein de la Zone Libellule dans l'Hérault.




Zones humides artificielles : une solution contre les micropolluants ?


Offaly Good Water 28 mar.
Clonaslee Integrated Constructed Wetland now open to the public for education & recreational purposes - low energy wastewater treatment grey wastewater in / crystal clear water out - all through the power of plants such as Glyceria, Typha, Phragmites, Iris etc.