dimarts, 19 de juny del 2018

Algunes notícies per llegir 18 i 19/6/2018...

ALLOTJAMENT PER A RATPENATS
Elmalgratenc.cat 18/6/2018


Al llarg dels darrers dies han aparegut unes menudes caixes de fusta penjades als arbres. Es troben repartides en punts estratègics del municipi com els parcs de Can Campassol i Francesc Macià, la zona de conreu del Pla de Grau i al voltant del riu La Tordera.

Aquesta acció forma part d’un projecte educatiu que ha posat en marxa un grup d’escolars de Malgrat de Mar. Les caixes de fusta serviran per allotjar-hi famílies de ratpenats. Els detalls de la iniciativa es donaran a conèixer un cop s’hagin instal·lat la resta de les caixes niu, segons s’ha assegurat des del consistori.

En d’altres localitats, aquest tipus de caixes niu s’han col·locat en espais públics amb la finalitat de fomentar-hi la presència de ratpenats, una espècie que habitualment s’usa per a regular la població dels molestos mosquits, entre d’altres plagues.


Agents Rurals 18 jun.
L'enlairament de fanalets està prohibit, es tracta de llençament d'objectes que poden ser la causa d'un a més no es poden controlar i no es sap on cauran. Si teniu coneixement d'algun acte on s'utilitzin truqueu a 935617000
ADF Alella  17 jun.
Ja són diverses les nit que veiem volar fanalets per les platges i no es el primer que sobrevola el bosc, de moment sense conseqüències, però és perillós. Ara no està molt alt el risc però augmentarà. No utilitzeu amb flama, hi han altres opcions per l'estiu. Tinguem cap

Entra en vigor la prohibició de fer feines que puguin derivar en incendis forestals
Ràdio Palafolls 18/6/2018

Des del passat 15 de març i fins el proper 15 d’octubre està en marxa la restricció de fer foc en terrenys forestals, amb vegetació o no, i a la franja dels 500 metres al voltant d’aquests.

A aquesta prohibició, des d’aquest passat divendres se li suma una nova restricció que afecta als treballs forestals que puguin generar risc d’incendi.

Així, des d’ara i fins el proper 15 de setembre, qualsevol activitat d’aquestes característiques requereix una autorització expressa del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Ho explica el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Oriol Bassa.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
A través d’un ban d’alcaldia publicat aquest passat divendres, l’Ajuntament de Palafolls ha recordat que la prohibició de fer foc està en vigor arreu del territori català, i fa explícites les restriccions al voltant de l’encesa de qualsevol foc.

Entre d’altres, queda prohibit fer focs d’esbarjo, barbacoes, entre d’altres, foc per a l’apicultura, crema de rostolls, marges i restes d’aprofitament forestals, agrícoles i de jardineria, i també el llançament d’objectes encesos o l’abocament d’escombraries i restes vegetals de qualsevol mena que puguin generar un incendi.

Bassa, per altra banda, també ha demanat extremar les precaucions de cara a la proximitat de la festa de Sant Joan, tant pel que fa al llançament de petards com també pel que fa al manteniment de les finques on s’acumula vegetació i on incrementa el risc d’incendi.

En aquest sentit, el tècnic posa el focus especialment de cara a les finques de les urbanitzacions que serveixen de segons residència, i on els propietaris han de procurar de netejar i mantenir en condicions el terreny per evitar possibles incendis.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
A la vegada, Bassa també recomana que a la nit es tanquin persianes i finestres per evitar que puguin entrar petards o coets.

De cara aquest estiu, el tècnic creu que l’actual campanya no hauria de ser més complicada que la de l’any passat, gràcies a les pluges, però a la vegada alerta que cal no abaixar la guàrdia, ja que a la vegada ha augmentat també la quantitat de vegetació i, conseqüentment, el risc d’incendis.


LA SELVA INFORMACIÓ Hace 8 horas
El trencament canonada aigües fecals, dilluns 18 de juny, obliga a tallar Avinguda Lluís Companys de BLANES.S' han tingut d' abocar aigües residuals a mar. ACA considera què l' actuació no afecta zones de bany. Platja S' Albanell lluïa, dilluns, bandera verda.

El trencament d’una canonada d’aigües fecals obliga a tallar l’Avinguda Lluís Companys de Blanes
Blanesaldia.com 18/6/2018


Aquest dilluns, pels volts de les 11 del matí, la Policia Local de Blanes ha rebut l’avís que hi havia hagut el trencament d’una canonada de clavegueram a l’Avinguda Lluís Companys, a tocar de l’Estació d’Autobusos, entre els barris d’Els Pins i La Plantera.

Al lloc de l’incident s’hi ha acostat una patrulla, que ha comprovat que a conseqüència del trencament hi havia una fuita d’aigües fecals que s’estenia per tota la zona.

Paral·lelament al tancament perimetral dels dos accessos principals al carrer afectat, la Policia Local ha donat avís als departaments corresponents, tant de l’Ajuntament de Blanes com de la Generalitat de Catalunya. La canonada, que s’ha trencat per causes que encara no s’han determinat, mesura 25 metres de longitud per un metre de diàmetre, i està situada a l’alçada de l’antiga Depuradora d’Aigües Residuals del municipi, gestionada pel Consorci Costa Brava.

Cap perill sanitari pel bany a les platges de Blanes i Malgrat 

Es tracta d’una canonada d’impulsió del bombament central de Blanes cap a l’EDAR i, com a conseqüència, a primera hora de la tarda s’ha hagut de procedir a l’abocament a mar d’aigües residuals a través de l’emissari. Atesa la llargària de l’emissari, així com la distància que hi ha des del punt d’abocament –mar endins fins a la costa-, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que no es considerava necessària la prohibició temporal del bany a les platges dels dos municipis que podrien resultar afectats: Blanes i Malgrat de Mar.

Segons l’ACA, difícilment la ploma de l’emissari pot afectar la qualitat de les aigües de bany, tot i que també s’ha aconsellat fer un seguiment del tema. Des de Protecció Civil de Blanes s’estarà especialment amatent per actuar en cas que sigui necessari fer-ho, principalment a través del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que controla les zones de bany del municipi on comença la Costa Brava.

Una de les actuacions que es faria, en cas que fos necessari, seria alçar la bandera vermella que prohibeix el bany, la senyalització que s’utilitza internacionalment per alertar els usuaris de les platges sobre l’estat de la mar. De moment, les banderes verdes continuen onejant amb tota normalitat a la platja que podria quedar afectada: la de S’Abanell.


Tancament al trànsit durant un màxim de dues setmanes 

Avui al migdia la Policia Local de Blanes també ha procedit a completar el tancament perimetral que ha efectuat d’emergència al matí, instal·lant nous punts que impedeixin l’accés a la zona afectada. Així, a banda de les tanques de seguretat, també s’han estat instal·lant pilones en alguns punts que quedaven desprotegits.

La previsió inicial és que el tancament s’hagi d’allargar durant dues setmanes, el temps que farà falta per obrir el carrer i fer les reparacions que facin falta per restablir el servei de la canonada trencada. Tanmateix, el trànsit es desviarà pels carrers del voltant, força transitats aquesta època de l’any, ja que està a la zona turística del municipi.

A causa de l’abocament d’aigües fecals, durant el matí i primera hora de la tarda s’han rebut nombroses trucades dels veïns de la zona, que es queixaven de la fortor que se sentia. Un cop s’ha controlat la fuita, s’ha procedit a netejar tota la zona amb una cuba extractora, així com amb aigua a pressió.

Fotos: Ajuntament de Blanes


Antonio Escañuela   Hace 15 horas
La draga per regenerar les platges del està arrassant el fons marí i també ha malmès alguna xarxa de pescadors de la zona. Una autèntica barbaritat!

Aquest no és el que volem. Diem !! ✊🏻

0:04
97 reproducciones

Santiago M. Barajas 18 jun.
El Ministerio para la Transición Ecológica debería frenar la regeneración de playas, por el grave impacto ambiental que genera. Por contra, debería permitir y favorecer el depósito de sedimentos por parte de los ríos en el mar, que es lo que mantiene de forma natural las playas.