dissabte, 22 de setembre del 2018

Enllaç d'interès... BiObserva

Inclou les EDARs de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar...

BiObserva

Todos dependemos de la naturaleza y de la biodiversidad para poder llevar una vida saludable y segura. El aire que respiramos, lo que comemos o el agua que bebemos dependen de los ecosistemas y la biodiversidad. Unos ecosistemas sanos (como los bosques, la vegetación de ribera, los humedales, etc.) nos permiten disfrutar de un agua de calidad, regular episodios de lluvias abundantes, proteger los entornos urbanizados ante inundaciones y mantener unas reservas de agua adecuadas entre otros. Nuestra actividad en el Ciclo del agua depende directamente del buen estado del entorno natural y de los servicios que éste nos provee. Por ello, la conservación de la biodiversidad forma ya parte de nuestra gestión.
La gestión del ciclo integral del agua es intrínsecamente positiva para el medio ambiente (tratamiento de aguas residuales, conservación de los recursos o ahorro energético, entre otras actividades). Y además, estamos aportando valor más allá de lo estrictamente contractual, contribuyendo a la mejora del entorno natural local.
BiObserva es un programa de voluntariado ambiental impulsado por SUEZ Water Spain. Se trata de un proyecto de ciencia ciudadana, donde los participantes (personal adscrito a plantas de tratamiento) aportan información clave, con la que después se podrán realizar estudios. En este caso concreto se recogerán observaciones de aves.
BiObserva implica al personal de las instalaciones en la conservación de la biodiversidad local, empezando por el entorno natural de los centros que gestionamos.


Ver datos...

https://www.biobserva.com/main/observation/list

1 comentari:

Tossanatura ha dit...

Com ja expliques al post, BiObserva és un programa de voluntariat empresarial impulsat per el grup SUEZ.

Com a principal observador de les EDAR's de la zona de la costa Brava sud (Principalment l'EDAR de Blanes)us explicaré la meva experiència:
Fins fa un parell d'anys, la meva experiència amb les aus era gairebé nul.la. L'empresa buscava voluntaris per aquest nou projecte d'observació d'aus. A mi em crida l'atenció i m'hi presento. Suposo, que com la majoria de persones que s'inicien en aquest món, em costa molt l'identificació de les aus, però mica en mica, llegint, fixant-te i demanant consell a gent, cada cop vas coneixent més espècies, cants, noms... i cada cop en vols més.

El projecte, continua formant els seus voluntaris. en el meu cas, em van regalar una guia (per ser el voluntari amb més observacions de l'empresa, de totes les plantes de la Costa Brava). M'ha permès fer 2 cursos en hores de feina, un en l'àmbit de l'empresa i un altre dirigit a tots els voluntaris de la zona de Catalunya.

Actualment, també hi ha una part del projecte en que s’estan introduint caixes niu en les instal·lacions participants de BiObserva per a facilitar la nidificació dels ocells i s’està fent un seguiment per a obtenir dades sobre una de les etapes més critiques del seu cicle biològic.

Personalment, aquest projecte m'ha permès enriquir-me i introduir-me en un mon que fins fa poc, no em cridava l'atenció. Continuu sense tenir ni idea (potser en sé una mica més que abans), Però mica en mica cada vegada en se una mica més. Potser em caldria una passejada per la Baixa Tordera, amb un tiu ben parit, amb un blog estupend, que en sàpiga d'ocells...