dijous, 25 de juliol del 2019

Conseqüències de deixar en mans dels animalistes la gestió de la biodiversitat i dels espais naturals de Malgrat de Mar 25/7/2019

Veure també...

Dies nefasts... Més colònies artificials de gats assilvestrats a Malgrat de Mar 13 i 14/12/2017

Una de les moltes conseqüències de fomentar gats a tot arreu i alimentar-los a costa de fauna autòctona, equilibris ecològics i depredadors naturals... elmalgratenc.cat/2019/07/25/105… a través de


UNA COLÒNIA DE RATES POSA EN ALERTA ELS VEÏNS
elamlgratenc.cat 25/7/2019

Una colònia de rates ha establert el seu cau en uns terrenys ubicats a l’avinguda Josep Ragull i Vilaró, a tocar amb el nou aparcament municipal de vehicles. La presència dels rossegadors a la zona ha posat en alerta el veïnat, que des de fa un més d’un mes ve denunciant la situació al consistori, qui no ha pres les mesures corresponents per tal de resoldre la problemàtica, han assegurat.

A les rates se les pot veure tant de dia com de nit. En determinades ocasions, alguns veïns les han hagut de foragitar del portal de casa. Els afectats assenyalen la recent instal·lació d’un dispensador de menjar per a gats en el pàrquing com la principal causa de l’aparició de les rates en aquest punt del barri. Segons expliquen, certes persones deixen als petits felins menjar amuntegat al voltant del dispensador, que encara no es troba en funcionament. Aquesta actitud provoca que les rates disposin del seu àpat diari i hi puguin accedir fàcilment. “S’alimenta els gats però també les rates”, han etzibat.

Els denunciants exigeixen una actuació urgent i temen que tot plegat s’acabi convertint en un problema de salut pública.

imatge del dispensador de menjar per a gats, instal·lat a l’aparcament municipal


Quan es deixa en mans d'animalistes la gestió de la biodiversitat i dels espais naturals de la localitat... Apa!... Queixes veïnals per la proliferació de rates a la zona nord de Malgrat: malgratcomunicacio.cat/index.php?cont…


[ÀUDIO] Queixes veïnals per la proliferació de rates a la zona nord de Malgrat
Ona Malgrat 24/7/2019

L’Associació de Veïns Llevant es queixa de l’augment de rates al barri, sobretot a la zona propera al descampat que hi ha entre el pavelló Germans Margall i el Camí del Pla. Des del govern municipal, el seu portaveu assegura que s'està treballant des de fa setmanes en el control de plagues. Sigui com sigui, aquest divendres ambdues parts, veïns i Ajuntament, es reuniran al consistori per abordar aquesta problemàtica.


Segons Lino Cantero i Joan Buch, president i secretari de l’entitat, respectivament, els veïns ja han entrat tres instàncies a l’Ajuntament per tal de posar-hi una solució. Durant una entrevista, Cantero i Buch han associat la proliferació de rates al  fet que s'alimentin les colònies de gats. En aquest sentit, Jofre Serret ha dit que es treballa per tenir un conveni de custòdia amb l'Associació d'Amics dels Animals a través del qual es fa el control de les alimentadores. Un control que ve marcat per un tècnic especialitzat de la Diputació. Segons Serret, des de l'administració pública sempre es treballa per equilibrar l'ecosistema.

El regidor responsable de Salut Comunitària ha lamentat que els representants d'aquesta associació hagin anat abans a parlar a la ràdio.

àudios