dilluns, 12 d’agost del 2019

Nou accés a la llera de la Tordera des de Massanes 10/8/2019


Nou accés obert, totalment inútil i injustificable, a la llera de la Tordera (ZEC XN2000) des del Polígon industrial de Massanes/Pla de Fogars a l'alçada de la Croda Ibérica S.A. ...


Es tracta d'un dels pocs refugis de fauna "objecte de protecció" d'aquest espai "protegit" durant els mesos d'estiatge artificial per sobreexplotació dels aqüífers, ja que és un dels pocs trams amb aigua durant tot l'any on es concentren les espècies aqüàtiques dels trams assecats propers, i que fins ara era de difícil accés evitant molèsties antròpiques i freqüentació.

Sembla ser que s'ha fet aprofitant les obres d'ampliació (transformant més planes al·luvials i riberes del riu, aquest és altre tema) del Polígon (ple de naus fantasmes i parcel·les abandonades, aquest també és una altre tema), a continuació de la Croda, ...


El cercle vermell indica el lloc exàcte del nou accés obert...


Degoteig constant d'agressions que no s'atura i que mai es corregeixen... ara aquí, ara allà... sembla una tonteria, sembla poca cosa,... però any rere any es van sumant i, any rere any, es van perdent racons i valors naturals.

Riu i estanys de Tordera, espai "protegit" ZEC XN2000 ... 0 control, 0 vigilància, 0 interès, 0 regulació, 0 seguiment,... 0 gestió.