Un dels primers casos de reproducció a la Tordera després de l'extinció local al segle XX, a causa de la contaminació i degradació del seu hàbitat. Seguim estudiant els seus requeriments específics i treballant per assegurar l'èxit i consolidació d'aquesta incipient població.
La natura ens sorprèn amb imatges fabuloses, al mateix indret on era una ara en són tres!
#EstimemlaNatura #Lludriga #FaunaAutoctona #Llúdria #LutraLutra
(
Segueix el fil
)
En respuesta a
L'Arnau Tolrà,el nostre científic de camp que fa el seguiment de la llúdria (Lutra lutra) a la conca del Besòs i la Tordera,ens envia aquest vídeo inèdit d'una femella embarassada el dia 6 de setembre de 2019 i la mateixa femella amb les dues cries a 1 de desembre del mateix any.
Aquesta imatge ha estat presa amb la tècnica de foto trampeig en un tram del riu Tordera, tècnica que permet fer un seguiment de la fauna de forma no invasiva.
El projecte de seguiment de la llúdria a la conca Besòs i la Tordera és un projecte fruit de la col·laboració de la Fundació Barcelona Zoo amb el Consorci Besòs Tordera, l'ICTA i l'Observatori del Besòs.
L'estructura dels cursos fluvials de la conca mitjana de la Tordera és, després del temporal, la millor des de molt temps enrere. En extensió i en qualitat. Els cúmuls de matèria orgànica comporten múltiples beneficis per a la fauna en general i per a la llúdriga en especial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada