dimecres, 24 d’octubre del 2007

Desembocadura del riu Tordera 23/10/07


Aquesta tarda, a la desembocadura del Tordera…

Continuen les obres amb maquinària pesada a totes dues ribes, la barra de sorra continua retrocedint mica en mica per l'onatge que sembla que comença a disminuir, i el nivell de l'aigua de la llacuna a pujat i aquesta s'ha estès riu amunt.
.

Al mar es poden veure ja alguns corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo), avui 6, a més a més dels emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), avui 10. Mínim 9 mascarells (Sula bassana) cap al nord, i molt lluny i entre l’onatge unes 10 baldrigues (Puffinus sp.) cap al sud. Abundants gavians argentats (Larus michahellis) i gavines vulgars (Larus ridibundus), unes poques dintre de la llacuna.

Com a novetat al riu avui... 1 fotja vulgar (Fulica atra), 3 cabussets (Tachybaptus ruficollis), 1 xarxet comú (Anas crecca) femella entre els ànecs collverds (Anas platyrhynchos), i tot i que es veu molt moviment entre la vegetació inundada riu amunt, no es pot veure bé tret d’abundants collverds i polles d’aigua (Gallinula chloropus).
.
Fotja vulgar (Fulica atra)


A la part interior de la llacuna (on arriba el llit sec del riu) ja son molt abundants les cueretes blanques (Motacilla alba), els estornells vulgars (Sturnus vulgaris), els tudons (Columba palumbus), les garses (Pica pica) i almenys 2 titelles (Anthus pratensis).

Al bosc de ribera i a les ribes del riu ja abunden els pit-roigs (Erithacus rubecula), els rossinyols bords (Cettia cetti), els mosquiters comuns (Phylloscopus collybita), les merles (Turdus merula), els cargolets (Troglodytes troglodytes),...

i a les branques altes del bosc de ribera s’ajoquen el bernat pescaire (Ardea cinerea) i almenys 3 esplugabous (Bubulcus ibis). Quan marxava... un grup de 18 esplugabous més volant riu avall cap a la desembocadura... qui sap si es formarà un ajocador (dormidor)?
.
Esplugabous (Bubulcus ibis)
.

Bernat pescaire (Ardea cinerea)