dissabte, 15 de desembre del 2007

Anellament a l'estany de Can Torrent (Tordera) 14/12/07

.
Aquesta tarda-nit a l’estany de Can Torrent (Tordera), en J.Carles, l’Ignaci i en Tomàs (del Grup PARUS) han estat anellant al dormidor de repicatalons (Emberiza schoeniclus), amb uns 100 exemplars anellats i algunes recuperacions.

També alguns exemplars de trist (Cisticola juncidis), rossinyol bord (Cettia cetti), mosquiter comú (Phylloscopus collybita), pinsà comú (Fringilla coelebs) i pardal comú (Passer domesticus). Entre altres espècies observades, un picot verd (Picus viridis) sobrevolant el canyís.

Alguns dels repicatalons anellats...
.

Un dels motius per realitzar aquestes jornades d’anellament científic és el de poder conèixer els desplaçaments i migracions dels ocells mitjançant recuperacions (agafar un ocell anellat a altre lloc).

En jornades anteriors d’aquest any a Can Torrent s’ha recuperat un repicatalons anellat al riu Tordera a l’alçada de Sant Cebrià de Fogars per altre grup d’anellament. Ells, a la vegada, han recuperat un repicatalons anellat a Can Torrent, així com un altre anellat a Suïssa el dissabte passat. (L'hivern passat es va recuperar a Can Torrent un repicatalons anellat a la República Txeca).

De la mateixa manera, a Can Torrent es recuperen ocells anellats durant aquestes jornades al mateix indret, tant durant aquest any com durant l’any passat, de manera que indica que alguns ocells repeteixen els llocs d’hivernada any rera any desprès de marxar al nord d’Europa per niar.