dimarts, 19 de febrer del 2008

Sessió de Retorn del Procés Participatiu del Consell de Conca del Tordera 18/2/08

Avui 18/2/08 ha tingut lloc la SESSIÓ DE RETORN del procés participatiu per la implementació de la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) a l’àmbit de la Tordera.

Aquesta ha estat l’última de les sessions, en la qual l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha exposat les seves línies d’actuació amb l’horitzó 2015 (data que marca la DMA pel compliment dels seus objectius), així com les incorporacions a estudi de mesures obtingudes pel procés i les explicacions de les directament descartades.

Pel cas de les mesures proposades que són competència d’altres administracions, per part de l’ACA s’han enviat cartes amb mesures proposades a aquestes administracions, i que es poden veure aquí... Cartes-proposta a d'altres administracions (3.944 KB) .

Les línies bàsiques, al igual que amb la resta del territori català, seran entre altres la recuperació del sistema de ribera i de la sinuositat del riu mitjançant convenis amb propietaris, gremi d’àrids i associacions, l’estalvi i la eficiència en el consum d’aigua pels diferents sectors, i la dessalinització i la reutilització com a garantia pel suministrament d’aigua acompanyats d’una recuperació dels recursos hídrics al medi (aqüífer, riu, zones humides,...).

Encara no està disponible a la web el document final on es llisten totes les mesures.

Per a la realització de totes aquestes mesures, s’ha calculat un pressupost equivalent a poc més de 100 E per habitant i any, i s’apunta a aportacions estatals que recull el nou Estatut com a l’augment de recursos propis, i en aquesta línia es parla d’encarir el preu de l’aigua i es posen, com a exemples, que la gent es gasta de mitjana més del doble en telefonia mòbil – que no és un recurs bàsic – i que actualment es paga menys de la meitat que a altres països europeus.

També es fa referència a que, en el cas de no poder assolir els objectius marcats pel 2015, es podrà demanar una (o dos) pròrroga de 6 anys (prèvia justificació) i que tot dependrà dels interessos i prioritats polítiques que es donin en el futur.

Entre altres consideracions.

Podeu accedir a totes les sessions i documents del procés participatiu clickant a l’etiqueta “Consell de Conca”.