dimecres, 19 de març del 2008

Adjudicada l’ampliació de la dessaladora de Blanes.

Ho podeu llegir aquí...

Ampliar la dessaladora de Blanes costarà 56 milions i l´obra estarà llesta en un any i mig

Diari de Girona 18/3/08

La companyia adjudicatària va informar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que l'actuació preveu l'ampliació de la capacitat productiva de les instal·lacions de la planta blanenca fins a 20 hectòmetres cúbics per any. Això suposa que la planta doblarà la seva capacitat de dessalar aigua, ja que fins el moment processava 10 hectòmetres cúbics per any. Aquest volum permetrà el subministrament d'aigua potable a una població superior als 500.000 habitants.
El projecte d'ampliar la dessaladora s'acompanya a més de millores en els sistemes de captació. Per davant del sistema de captació de pous que es va habilitar en la primera fase, ara s'ha optat pel sistema de presa oberta directament del mar, el que permetrà, a més, incrementar la capacitat de producció de la planta fins a 80 hectòmetres cúbics anuals en cas que sigui necessari. La reforma dels pous de captació va ser portada a terme per l'ACA fa uns mesos, quan la planta es va haver d'aturar perquè un temporal havia fet malbé per enèsima vegada els pous habilitats aprop de la punta de la Tordera. L'erosió que pateix aquest espai fa que les onades sovint trenquin les canonades. L'ACA va preveure que amb el nou sistema de captació les avaries serien més rares.

Alhora, es construirà un nou dipòsit d'aigua de 20.000 metres cúbics de capacitat.

També s'efectuaran millores tècniques que contribuiran al desenvolupament sostenible de l'entorn, especialment la substitució de les turbines existents com a sistema de recuperació d'energia per cambres isobàriques, una acció que permetrà reduir el consum energètic específic de la planta entorn del 8%.


L'ampliació de la dessalinitzadora de Blanes durarà un any i mig i costarà més de 56 milions d'euros
El Punt 18.03.2008 J. COLOMER

Aqualia, la filial de gestió de l'aigua de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), ha guanyat el concurs convocat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes. El cost econòmic de l'ampliació previst per Aqualia és de 56,4 milions d'euros, i l'estimació de la durada de l'execució de l'obra és d'uns divuit mesos. Aqualia també té assegurada l'explotació de la dessalinitzadora de Blanes fins al 2018.