dijous, 27 de març del 2008

El Canyissar de l’estany de Can Torrent. Agraïment públic.

Vull agrair molt sincerament a totes les persones que, tant a nivell particular com col·lectiu, s’han posat en contacte amb l’ajuntament de Tordera i la regidoria de Medi Ambient per interessar-se per la situació i per expressar la seva preocupació per la protecció d’aquesta zona humida.

Han estat grups d’ornitologia, d’herpetologia, ecologistes, naturalistes,... , i persones a nivell individual (veïns, ornitòlegs, herpetòlegs, naturalistes,... ) i no tan sols del municipi de Tordera... de diferents localitats del Maresme, La Selva, El Barcelonès, El Vallès Oriental, i d’altres indrets de Catalunya.

També s’ha fet ressò a alguns mitjans de comunicació i altres ja s’han posat en contacte per comunicar que es publicarà la notícia properament, i als quals també vull agrair aquest fet.

Maresme. El PSC de Tordera i grups ecologistes denuncien un nou delicte contra un paratge natural del poble
El Punt 26.03.2008 T.M.

EL PSC DE TORDERA DENUNCIA LA DESTRUCCIÓ DEL CANYÍS DE L’ESPAI PROTEGIT DE L’ESTANY DE CAN TORRENT.
Ràdio Tordera. 26 Març , 2008


Agrair també als diferents regidors a l’oposició de l’ajuntament el seu interès i la possibilitat de portar aquest tema al Ple Municipal d’aquesta nit.

Moltes gràcies a tots.

Del Ple Municipal d'aquesta nit surt que...

S'ha parlat amb el propietari perquè deixi que es recuperi el canyís I no torni a fer el mateix ni a anys posteriors ni a cap altre dels sectors de l'estany (el propietari afirma que l'ha fet, aprofitant que no hi ha aigua, per netejar els camps).

Des de la regidoria s'han posat en contacte amb la Fundació Territori I Paisatges enviant una sol·licitud de visita a la zona per a un possible acord de custòdia.

Es diu que parlaran amb la resta de propietaris amb les mateixes circumstàncies per evitar casos semblants.

Bé, això és el que es respon a preguntes referides a aquest tema.

El temps ho dirà.

Fotografies del canyissar abans i ara...
.