diumenge, 25 de maig del 2008

DISPONIBLE EL BUTLLETÍ CLIMÀTIC MENSUAL. ABRIL DE 2008

Ja està disponible el Butlletí climàtic mensual. Abril 2008. del Servei Meteorològic de Catalunya www.metocat.com

Ho podeu llegir aquí...

http://www.meteocat.com/pagines/butlleti_mensual/any2008/Butlleti%20abril08.pdf

El mes d'abril ha estat càlid a gran part del territori, tret del Prepirineu occidental, la part septentrional de la comarca de l'Alt Urgell, punts de les comarques de la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Solsonès, i el quadrant nord-est del Principat, on ha estat normal o fred. Pluviomètricament, el mes ha estat normal o plujós a la costa central de Girona i a gran part del quadrant nord-occidental del país, incloent-hi gran part de la plana de Lleida i la Catalunya central, i fins i tot molt plujós a les comarques del Prepirineu occidental. A la resta, abril ha estat sec. Finalment, el mes ha estat poc ventós.

Concretament a la Baixa Tordera ha estat un mes amb 13-14ºC de temperatura mitjana, 0-0.5ºC per sota de la mitjana climàtica mensual, i amb una precipitació acumulada de 50-60mm, un 70-100% de la mitjana climàtica mensual depenent de l’indret, essent la part més oriental la millor regada.

Pel que fa a la conca del Tordera, aquest mes ha estat més freda i plujosa la subconca de La Selva marítima que l’interior o del Vallès Oriental.