dijous, 5 de juny del 2008

Algunes notícies més per llegir 4/6/08...


La prolongació de la C-32 fins a Tordera comença aquest juliol
Diari de Girona 4/6/08

El DPTOP situava l'inici de les obres al maig però s'han endarrerit

E.Padilla, Tordera.

Les obres de la prolongació de Palafolls a Tordera de l'autopista de la costa del Maresme, la C-32, començaran finalment mitjans de juliol segons confirma l'empresa gestora, Acesa. Tot i que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat situava l'inici de les obres el passat mes de maig, Acesa concreta que les expropiacions tot just s'han acabat recentment i que l'obra, que va ser adjudicada el passat 30 de maig a Dragados SA, començarà aquest juliol.

Segons Acesa, l'inici de les obres no suposarà afectacions al trànsit perquè els treballs seran bàsicament de preparació. Es començaran a fer obres de fonaments i estructurals a l'alçada del viaducte que travessa el riu Tordera i no es preveu, de moment, cap canvi en la circulació ni desviaments del trànsit. La perllongació té uns quatre quilòmetres de llargada i estarà llesta d'aquí a uns 15 mesos.

La C-35, gairebé a punt

La carretera C-35 des de Vidreres a l'entrada de la urbanització de La Goba està acabada, igual que altres trams al terme municipal de Caldes. Les marques vials estan pintades en blanc i la carretera té a punt els dos carrils, però no s'obrirà al trànsit per evitar l'efecte del coll d'ampolla. Tot el tram desdoblat s'obrirà pels volts de Sant Joan.
.

La Generalitat es compromet a crear l'òrgan de gestió de Pinya de Rosa abans de l'estiu
Diari de Girona 4/6/08

L'anunci de Medi Ambient arriba 5 anys després que es declarés l'espai com a protegit

E.B, Blanes.

La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, va anunciar ahir que la Generalitat es compromet "a formalitzar l'òrgan rector del paratge natural Pinya de Rosa abans de les vacances d'estiu". Aquest compromís arriba cinc anys després que s'aprovés la Llei 25/2003 que declara paratge natural d'interès nacional la finca Pinya de Rosa. Un retard que ja ha estat criticat en nombroses ocasions per la Plataforma ciutadana Salvem Pinya de Rosa, ja que la llei establia que passats divuit mesos de la seva entrada en vigor, el Govern català ja havia d'aprovar i publicar el Pla rector d'ús, gestió i protecció del paratge a través de la tasca d'aquest òrgan rector.

Buenaventura afirma que des del Departament de Medi Ambient la creació de l'òrgan gestor és "la millor manera per tal que aquest espai no es malmeti i, així, segur que podrà tenir un ús públic, sempre dins els paràmetres que marca la llei". L'escenari escollit per la directora de Medi Natural per fer aquestes declaracions va ser en el marc de les I Jornades Catalanes de Conservació de Flora que, precisament, Blanes ha acollit fins ahir. Des de la Plataforma Pinya de Rosa, per la seva banda, recorden que un dels compromisos que van extreure d'una taula rodona amb els diferents diputats del Parlament català fa unes setmanes era la de crear aquest òrgan gestor però que el que cal ara és "treballar per tirar endavant el pla d'usos", afirma el portaveu, Quim Rutllan.

Gestió del paratge natural

Sembla ser, doncs, que finalment s'acomplirà la Llei 25/2003 tal i com havien demanat polítics i l'entitat Salvem Pinya de Rosa, i fa pocs dies, l'Ajuntament de Blanes també va afirmar que finalment el jardí botànic tropical seguirà obert tot i que el paratge hagi canviat de mans des de principis d'aquest any. Ara, doncs, es crearà un Consell Rector en el que hi participaran els departaments competents, així com representants del municipi de Blanes, del Consell Comarcal de la Selva, el propietari, entitats de protecció de la natura i experts. Tots els membres d'aquest Consell Rector seran elegits pel Govern català. A partir de la creació d'aquest òrgan s'haurà d'aprovar i publicar el pla d'usos per tal de garantir que l'espai es gestionarà de la manera que estableix la llei.

59 espècies de flora estan en perill d´extinció. Comarques